Ajax pakt in eerste kwartier de winst tegen Barneveld

Hoofdklasser Ajax heeft het zich zelf nog onnodig moeilijk gemaakt tegen SDV Barneveld. Na een kwartier stond er een 3-1 voorsprong op het bord.  In de slotfase werd het nog een spannend maar Ajax won zeer verdiend met 3-2.

Trainer Bart Logchies: “ Het leek als of de spelers zoiets hadden dat ze na rust het gevoel hadden dat ze niets meer hoeven te doen. De tweede helft was dan ook ver onder de maat ,maar over de eerste helft ben ik meer dan tevreden.”

De wedstrijd was amper een minuut oud of Ajax keek al tegen een achterstand aan. Een corner kwam in de kluts terecht en Rob Knul wist te scoren. Logchies: “Dat kan natuurlijk een keer gebeuren maar in de eerste minuut is dat wel erg lullig.”

De Amsterdammers pakte de draad echter snel op.  Binnen het kwartier was het 1-3. Dennis Kaars zorgde voor de 1-1, Yuri Rose maakte de 1-2 en Kenneth Misa-Danso zorgde voor 1-3. Logchies:” Alle drie waren het prachtige doelpunten. Het begon steeds van achteruit. Goed combinerend, zonder dat Barneveld maar aan de bal kwam, bereikten we ons einddoel. Was een genot om te zien. Het is jammer dat we dat daarna niet doorzetten.”

Ralph Hovestad (m) verving de geblesseerde Siver Abdulrahman
Ralph Hovestad (m) verving de geblesseerde Siver Abdulrahman

Na een half uur moest Siver Abdulrahman met een hamstringblessure het veld verlaten. Over de ernst van de kwetsuur is momenteel nog niets bekend.

In de tweede helft werd het een bedroevend schouwspel. Barneveld kon niet en Ajax wilde niet. Omdat Ajax weinig tot niets deed kreeg Barneveld het gevoel dat er misschien toch nog iets te halen viel. De treffer van Ali Alkan, vier minuten voor tijd, gaf de ploeg wat hoop. Logchies: “Daarna kregen ze nog een corner en dan hou je toch even je hart vast. Maar dat had helemaal niet gehoeven als we gewoon verder waren gegaan zoals we in de eerste helft speelden.”

Met nog twee wedstrijden tot aan de winterstop is de achterstand van Ajax op koploper Sparta Nijkerk twee punten. Logchies: “ Op 14 december moeten we daar naar toe. Of die wedstrijd gaat bepalen wie er het nieuwe jaar als koploper in gaat? Laten we eerst volgende week maar eens zien te winnen van Montfoort want die zijn ook aan een goede serie bezig.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag hoofdklasse.

Foto’s Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)