Ajax pakt een gelukkig punt mee uit Bennekom

In de zaterdag Hoofdklasse heeft Ajax een punt weggesnoept bij concurrent Bennekom. Een doelpunt van Stanley Akoy bezorgde de ploeg van Jorg Smeets een onverdiend gelijkspel: 1-1.

“En dat is eigenlijk niet terecht, want op basis van ons spel zouden wij eigenlijk helemaal niets hebben verdiend”, was Smeets duidelijk. “Zeker de eerste helft was heel slecht. Het ontbrak bij ons aan inzet en de wil. We kampen met een aantal blessures en moesten vandaag. Maar dat mag natuurlijk geen excuus zijn, het was gewoon niet goed van onze kant.”

Het resulteerde in een 1-0 achterstand door een doelpunt van Kevin Sissing. Ruim tien minuten na de rust werd Ajax in het zadel geholpen toen Bennekom-middenvelder Luc Kipmulder met zijn tweede gele kaart het veld mocht verlaten. “Daarna zijn we een stuk aanvallender gaan spelen. Een andere formatie, zelfs een extra aanvaller erbij.”

Een klein kwartier voor tijd zorgde Stanley Akoy voor de gelijkmaker. “Maar dat doelpunt had zelfs afgekeurd kunnen worden omdat Joost (Heij, red.) nog doorliep op de keeper. Met een man meer waren we nog dicht bij de 1-2, alleen zou dat echt tegen de verhouding in zijn geweest. Dit is een gelukkig puntje.”

Ajax houdt de concurrentie zo onder zich, maar staat ondanks de zevende plaats slechts drie punten boven de nacompetitiestreep. “Wij kijken niet verder dan Swift-thuis over twee weken. In deze situatie is het natuurlijk niet ongunstig dat wij dit punt hebben meegenomen uit Bennekom, maar we zijn er nog lang niet. Ik weet ook niet hoeveel punten we nog nodig hebben om ons veilig te spelen. Eerst moeten we ervoor zorgen dat we er over twee weken tegen Swift drie pakken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Archieffoto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)