Home / Algemeen / Ajax pakt op valreep punt tegen Telstar

Ajax pakt op valreep punt tegen Telstar

De vrouwen van Ajax hebben ook hun tweede thuiswedstrijd in de BeNe League niet in winst weten om te zetten. Tegen provinciegenoot Telstar werd pas in de laatste minuten een 1-0 nederlaag voorkomen. Marjolijn van den Bighelaar zorgde voor de bevrijdende 1-1.

Het was al weer het derde gelijkspel, in vier wedstrijden, voor de ploeg van Ed Engelkes. Na drie Belgische tegenstanders was Telstar de eerste Nederlandse opponent. Vorig seizoen verloren de Amsterdammers in de slotfase met 2-3 en ook deze editie zag het er lange tijd niet goed uit. Vooral in de eerste helft speelde Ajax erg mager. Vooral de slag op het middenveld werd verloren. Trainer Ed Engelkes zei over de eerste helft tegen Ajax.nl: “ We dachten niet in teamverband, deden te weinig met elkaar. We speelden de eerste helft eigenlijk tegen onszelf en we zagen niet waar de ruimtes lagen.”

engelkes

Telstar verzuimde voor rust om op voorsprong te komen. Vlak na rust gebeurde dit echter wel.  Koopmans schoot via de onderkant van de lat raak. Ajax wisselde direct twee speelsters. Ondermeer doelpuntenmaakster Marjolijn van den Bigchelaar kwam in het veld.

Mandy Versteegt was tien minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker maar haar inzet werd van de lijn gekeerd. Een minuut voor tijd kwam er als nog de verdiende beloning voor het harde werken toen Van den Bigchelaar scoorde.

MG_7723

Ajax heeft na vier wedstrijden vijf punten en is nog zonder nederlaag. Engelkes: “ We hadden ons zelf meer toebedeeld zeker op basis van de samenstelling van deze groep. Maar kennelijk is dit nu het maximale”, zei hij tegen Ajax.nl

Pas op 1 oktober komt Ajax weer in actie in verband met een interlandperiode.

Foto’s Ajaxheldinnen.nl 

MG_7895