Ajax pakt verdiend eerste punt bij Scheveningen

Ajax heeft na drie wedstrijd het eerste punt in de Topklasse behaald. De ploeg van Bart Logchies pakte op bezoek bij Scheveningen een verdiend punt door met 1-1 gelijk te spelen. Yuri Rose was aan de kant van de Amsterdammers vlak na rust de doelpuntenmaker.

Beide ploegen kregen in het begin van de wedstrijd enkele mogelijkheden, al was de grootste kans voor de gasten. Na een half uur spelen schoot Kenneth Misa Danso echter voorlangs. Scheveningen probeerde het voornamelijk met standaardsituaties, maar ook zij konden niet voor de openingstreffer zorgen.

Vlak na rust was het wel raak voor de Amsterdammers. Met slechts twee minuten op de klok schoot Yuri Rose op aangeven van Kevin de Visser de verdiende 0-1 binnen. Ajax kreeg niet veel later zelfs een kans op de beslissing, maar opnieuw wist Misa Danso niet tot scoren te komen. Na een uur spelen viel het doelpunt aan de andere kant wel. Samir El Moussaoui trof de paal, waar Tim Peters in de rebound optimaal gebruik van maakte (1-1).

Jordi van Duijn Ajax

Beide ploegen kregen nog mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar kwamen niet tot scoren. Na de twee nederlagen tegen Barendrecht (2-0) en Spakenburg (1-2) wist Ajax haar eerste punt te pakken. Ajax-trainer Bart Logchies was tevreden over zijn ploeg. “Een gelijkspel was verdiend, we hadden eigenlijk drie punten moeten hebben.”

“Als je in Scheveningen de betere ploeg bent en niets weggeeft, op het ene tegendoelpunt na, dan mag je daar erg tevreden mee zijn. We hebben goed gespeeld en hebben weer een stap gemaakt. Volgende week wacht Sparta Nijkerk en dan willen we onze lijn doortrekken naar een overwinning.”

Foto’s Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)