Home / Algemeen / Ajax plukt Franken weg bij eersteklasser Breukelen

Ajax plukt Franken weg bij eersteklasser Breukelen

Mauro Franken maakt volgend seizoen de overstap naar zaterdag Hoofdklasser Ajax. De 23-jarige middenvelder komt over van eersteklasser Breukelen. “Deze kans kon ik niet laten schieten. Het is toch Ajax”, zegt Franken.

Franken werd met Breukelen in het seizoen 2013-2014 kampioen in de eerste klasse. “Hoewel ik pas 23 jaar ben, moet ik bij Ajax voor de nodige ervaring gaan zorgen”, licht hij toe. “Met Breukelen heb ik al een jaar in de Hoofdklasse gespeeld. Bij Ajax ga ik waarschijnlijk als controleur op het middenveld spelen. Mijn voornaamste taak is om de aanval opzetten en teamgenoten aan te sturen.”

De middenvelder, die na een jaar met Breukelen degradeerde, werd benaderd door Ajax-trainer Jorg Smeets. “Ik was direct enthousiast. De faciliteiten zijn uitsteken en tevens ben ik supporter van Ajax”, zegt Franken met een knipoog. Toch neemt hij met een dubbel gevoel afscheid van Breukelen. “Aan de ene kant ben ik wel blij, maar aan de andere kant vind ik het ook een beetje jammer. Ik heb daar drie jaar lang met veel plezier gespeeld. Ik voel me helemaal thuis bij de club.”

In de resterende weken bij Breukelen hoopt Franken op gepaste wijze afscheid te nemen. “We doen nog volop mee in de strijd om de laatste periodetitel en we spelen nog tegen onze twee belangrijkste concurrenten.” Het kan Franken zo maar gebeuren dat hij zijn oude ploeg volgend jaar tegenkomt in de Hoofdklasse of eerste klasse. “Ajax is nog niet veilig”, weet hij. “Toch verwacht ik dat zij zich veilig spelen. Ik teken voor een ontmoeting in de Hoofdklasse.”

Foto boven: FC Breukelen

Send this to a friend