Ajax rekent na rust af met SVL

Ajax is in de zaterdag Hoofdklasse naar de zesde plaats gestegen. De ploeg van Jorg Smeets boog op bezoek bij laagvlieger SVL na rust een 2-1 achterstand om in een 3-5 overwinning. De Amsterdammers zijn nu definitief veilig en lijken zo in het linkerrijtje te eindigen.

SVL moest winnen om nog met een Houdini-act te proberen nacompetitie tegen degradatie te ontlopen en dat was ook duidelijk te zien. In Langbroek nam de thuisploeg het heft in handen en dit resulteerde binnen een kwartier ook in de openingstreffer. Vanaf de strafschopstip schoot Rick van Leeuwen raak. Toen Joost Heij twee minuten voor de rust Ajax op gelijke hoogte schoot, leek deze 1-1 ook de ruststand te worden. Ali Alkan, volgend seizoen spelend bij OFC, bracht SVL op slag van rust weer terug aan de leiding: 2-1.

Na de rust maakte Ajax het verschil. De Amsterdammers waren goed uit de kleedkamer gekomen en in tien minuten tijd was de 2-1 achterstand omgebogen door doelpunten van Kenneth Misa-Danso en de tweede van Heij in een 2-3 voorsprong. Dit gaven de gasten uiteindelijk niet meer weg. Reda Kharchouch schoot drie minuten na zijn invalbeurt zelfs de 2-4 tegen de touwen en zo was de wedstrijd gespeeld.

Een klein kwartier voor tijd deed Martijn Verkerk voor de thuisploeg nog iets terug met de 3-4, maar dichterbij kwam SVL niet meer. De eindstand werd uiteindelijk door invaller Stanley Akoy zes minuten voor tijd bepaald op 3-5 in het voordeel van Ajax.

Door de doelpuntrijke overwinning stijgen de Amsterdammers naar de zesde plaats in de zaterdag Hoofdklasse. Volgende week sluit de ploeg van Jorg Smeets het seizoen op het eigen Sportpark De Toekomst af tegen nummer twee Huizen. Ajax is zeker van een nieuw seizoen in de Hoofdklasse, alleen de eindklassering is nog niet bekend.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Archieffoto boven: RickySportphotography (Ajax-SVL eerder dit seizoen)