Home / Algemeen / Ajax schiet in bekerfinale tekort tegen FC Twente

Ajax schiet in bekerfinale tekort tegen FC Twente

De vrouwen van Ajax hebben de beker niet kunnen prolongeren. De titelverdediger ging woensdagavond in het Kyocera Stadion in Den Haag met 3-2 onderuit tegen landskampioen FC Twente. De Amsterdammers probeerden twee keer terug te komen van een achterstand, maar schoten uiteindelijk in de slotfase tekort.

Na een kwartier keek de ploeg van Ed Engelkes tegen een achterstand aan. Shanice van de Sanden schoot FC Twente naar een 1-0 voorsprong. De Enschedeërs waren in de eerste helft de betere ploeg, alleen wist keepster Laura du Ry Ajax op de been te houden. Zo moest ze reddend optreden bij een inzet van Van de Sanden en ging een kopbal van Anouk Dekker maar rakelings over het Amsterdamse doel.

FC Twente - Ajax beker

Vlak voor rust wist FC Twente alsnog de marge uit te breiden. International Jill Roord bepaalde de ruststand op 2-0. Ajax werd pas in de tweede helft echt gevaarlijk voor het doel van de Tukkers. Na een klein uur spelen leverde dit ook de aansluitingstreffer op via Chantal de Ridder.

FC Twente - Ajax beker

Een inhaalslag leek nog mogelijk toen ook Marlous Pieëte in het zijnet schoot, maar aan de andere kant kwam Ajax goed weg. Oog in oog met keepster Du Ry schoot Van de Sanden hoog over. FC Twente maakte aan alle onzekerheid een eind door twee minuten voor tijd via Ellen Jansen op een 3-1 voorsprong te komen.

FC Twente - Ajax beker

Bij het ingaan van de blessuretijd deed Kelly Zeeman namens Ajax nog wat terug met de 3-2, maar dichterbij kwamen de Amsterdammers niet. FC Twente wist stand te houden en de dubbel te winnen, ten koste van een onttroond Ajax. Naast de Nederlandse titel gaat ook de KNVB Beker naar Enschede.

Foto’s Ajax Heldinnen

Send this to a friend