Home / Algemeen / Ajax schiet niets op met gelijkspel bij hekkensluiter LRC Leerdam

Ajax schiet niets op met gelijkspel bij hekkensluiter LRC Leerdam

In de zaterdag Hoofdklasse zal Ajax de laatste zeven wedstrijd nog alles op alles moeten stellen om zich veilig te spelen. De ploeg van Jorg Smeets kreeg hier met de wedstrijd tegen hekkensluiter LRC Leerdam een goede kans voor, maar de Amsterdammers keerden uiteindelijk met slechts één punt terug: 0-0.

Op een slecht veld was het voor beide ploegen lastig om te voetballen. Namens Ajax was de grootste kans van de wedstrijd voor Reda Kharchouch. De aanvaller kon alleen op doelman Giordano van der Pol afgaan, maar zijn inzet kon nog net worden gered door de sluitpost. De 0-0 was dan ook een logisch gevolg in de matige wedstrijd. Kharchouch: “Van beide kanten was het telkens de lange bal. LRC gokte duidelijk op een gelijkspel. Het grasveld was echt slecht, het lukte niet om er normaal op te voetballen.”

Daar veranderde na de rust weinig aan. Joost Heij leek op weg naar de openingstreffer, maar de spits werd vlak voor het strafschopgebied neergehaald. Waar Ajax dacht aan een vrije trap op een riante plek en een rode kaart voor doorgebroken speler, zag de scheidsrechter er verbazingwekkend niets in. De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, totdat LRC in de blessuretijd nog een enorme kans kreeg om aan het langste eind te trekken. De uitgekomen doelman Brian van der Werff zag de inzet tot groot opluchting echter vlak naast zijn doel gaan. “Daar zijn wij echt ontsnapt.”

Met het ene punt schiet Ajax niets op in de strijd om handhaving. De ploeg van Jorg Smeets staat op een achtste plaats, alleen is het verschil met de nacompetitiestreep slechts twee punten. “Maar daar kijken wij niet naar. Wij hebben een kwalitatief heel sterk team en letten niet op degradatie. Wij zullen ons gewoon handhaven, schrijf dat maar op. Het komt allemaal goed”, is Kharchouch zelfverzekerd. Over twee weken krijgen de Amsterdammers een nieuwe kans om belangrijke punten te pakken als NSC Nijkerk, dat tiende staat, op bezoek komt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Foto boven: Jeroen de Bruin (Regio Voetbal)

Send this to a friend