Ajax scoort goal te weinig

Ajax is vandaag op De Toekomst blijven steken op een 1-1 gelijkspel tegen Odin’59 uit Heemskerk. Daarmee deed Ajax zich duidelijk tekort. Met name in het laatste half uur werd er maar één kant op gevoetbald. Keeper Barry van Dijk van Odin’59 had vandaag geen zin om te capituleren en stopte keer op keer de schoten op zijn doel. Ajax houdt wel aansluiting bij de kop van het klassement, mede doordat koploper VVA’71 vandaag hard onderuit ging tegen Ter Leede (1-6). Volgende week een cruciaal duel voor Ajax. Bij winst in de inhaalwedstrijd tegen Sportlust 46 kan Ajax mede-koploper worden.

Een druilerige dag vandaag in Amsterdam Zuidoost. Het kunstgras had er echter weinig onder te leiden en Ajax moest gezien de stand op de ranglijst vandaag drie punten binnenhalen en daar leek het ook op. In de eerste minuten werd Odin’59 onder druk gezet en al in de 4e minuut had dat resultaat. Een combinatie door het midden werd door Dennis Kaars in de verre hoek afgerond. 1-0. Geen vuiltje aan de lucht dus en menigeen dacht aan een monsterscore. Ajax temporiseerde echter en Odin’59 zag kans om zich in de wedstrijd te knokken. Met name Denzel Meijer, zoon van ex-Ajaxied Henny Meijer, loerde met zijn snelheid op de counter.  In de 15e minuut schoot een bal door op het middenveld en inderdaad was het Meijer die alleen op doelman Danny Been van Ajax af mocht gaan. Zijn inzet was belabberd, maar doelman Been kon de natte bal niet controleren en deze verdween schlemielig over de doellijn. 1-1.

Een onnodige goal, maar wel eentje die telde. Het spelbeeld daarna was steeds hetzelfde. Ajax mocht aanvallen en Odin’59 zocht naar de counter. Cerezo Fung-A-Wing, Hassan Aanzi en Dennis Kaars kregen namens Ajax allemaal wat kansen, maar de bal ging er niet in. Het laatste kwartier voor rust kwam ook Kenneth Misa-Danso vanaf links steeds vaker langs zijn verdediger. Zijn schoten en voorzetten werden niet verzilverd en met 1-1 werd de rust bereikt.

Hassan Aanzi namens Ajax

In de tweede helft begon Ajax te slap en kreeg Odin’59 een paar spaarzame kansen. Ogur Kaya en Frits Kramer zagen hun inzet namens de bezoekers gekeerd door keeper Been van Ajax. Daarna was het gedaan met Odin’59. Spits Meijer werd eruit gehaald en daarmee was het gevaar geweken voor Ajax en kon het op zoek naar de winnende treffer. En bijna elke speler mocht het proberen. Keeper Van Dijk van Odin’59 werd echter de grote uitblinker. Misa-Danso van Ajax was bijna onhoudbaar op links, maar zijn eindpass liet te wensen over. Toppunt was wel de vrije trap van Sergio Cameron, die overigens een ongelukkige wedstrijd speelde. Cameron schoot hard op de keeper, die de bal losliet. Glenn van Zoolingen kreeg de bal voor zijn voeten, maar trof op miraculeuze wijze de paal, waarna keeper Van Dijk de bal zomaar weer kon oprapen. Het was typerend voor Ajax vanmiddag, dat verreweg de betere ploeg was, maar die ene goal die nodig was voor de overwinning niet kon maken. Ook het inbrengen door coach Logchies van Michiel Foppen en Mick van Moerkerk konden het tij niet keren. Ooit zei iemand bij Ajax:’Als je niet scoort kun je niet winnen’. En dat was het geval in de tweede helft bij Ajax vanmiddag. 1-1 was het resultaat, te weinig voor de Amsterdammers.

Trainer Bart Logchies van Ajax was uiteraard teleurgesteld, maar maakt zich nog geen zorgen over het uitblijven van doelpunten.
Logchies:’We zijn vorig jaar gepromoveerd en laten nu zien dat we meedoen in de hoofdklasse. We stappen nu het veld af en zijn teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen. Dat is beter dan dat je met hakken over de sloot een gelijkspel binnenhaalt. Uiteraard zal ik in de trainingen komende week wel aandacht aan het niet scoren besteden.’

Volgende week moet Ajax inhalen tegen en bij Sportlust 46. Bij winst sluit Ajax aan bij koplopers Ter Leede en VVA’71. Zaak is wel dat Ajax een doelpunt meer maakt dan de tegenstander.

Foto’s: Rob van Vliet