Ajax simpel langs Waterwijk zaterdag

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft de tegenvallende reeks van drie nederlagen op rij weten om te draaien tegen Waterwijk. Op bezoek bij de zaterdag derdeklasser was de ploeg van Jorg Smeets veel sterker en keerde met een overtuigende 0-6 overwinning terug naar Amsterdam.

Vanaf het begin was er niet echt een groot verschil tussen beide ploegen, maar Ajax was veel balvaster wat bij Waterwijk nog wel eens mis ging. Waterwijk-trainer Mark de Boer had zijn ploeg de opdracht gegeven om zo min mogelijk ruimte weg te geven. Ajax speelde echter in een behoorlijk tempo, met als gevolg dat de thuisclub veelal achter de feiten aanliep.

Smeets was niet bang voor Waterwijk. “Je weet dat als het lang 0-0 blijft, het vaak moeilijker wordt om tot scoren te komen. Gelukkig duurde dat vandaag niet lang.” In de achtste minuut was het namelijk al raak via Joost Heij, die zijn schot via de binnenkant van de paal binnen zag vallen. Waterwijk was ook voor het doel van Ajax te vinden, maar kwam telkens net tekort om de Amsterdammers te verrassen.

DSC00645

In de twintigste minuut verdubbelde Ajax de voorsprong dankzij Lars Middelwijk: 0-2. Waterwijk wilde wel een draai aan de wedstrijd geven en was na een half uur dicht bij een treffer, alleen miste De Haas op een haar na. Dat deed Ajax niet toen Joost Heij met een prachtige knal de 0-3 voor zijn ploeg in de touwen schoot. Daarmee was ook de ruststand bepaald in Almere.

Na der hervatting werd de score al snel opgevoerd door Ajax via Glenn van Zoolingen (0-4) en Stanley Akoy (0-5). De Almeerders lieten bij vlagen goed positiespel zien, maar het verschil was te groot. Dat kwam later ook tot uiting toen Kenneth Misa-Danso uiteindelijk de 0-6 op het scorebord zette. In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog wat mogelijkheden, al werd er niet meer gescoord. Zo bekert Ajax eenvoudig verder na een overtuigende zege op Waterwijk.

Smeets

“Natuurlijk een terechte overwinning van Ajax”, zei Waterwijk-trainer Mark de Boer na afloop. “We wilden middels een korte dekking Ajax zo min mogelijk speelruimte geven. Dat lukte eerst wel aardig, maar dan zak je toch door de mand en loopt Ajax simpel weg.” Zijn college bij de Amsterdammers, Jorg Smeets, was het daar mee eens. “Je verwacht veel tegenstand, maar als we als ploeg ons eigen spel spelen, mag je deze wedstrijd niet verliezen.”

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)