Ajax sluit 2016 af met kleine zege op RVVH

Ajax heeft haar laatste competitiewedstrijd van 2016 gewonnen. Op sportpark de Toekomst waren de Amsterdammers te sterk voor RVVH. Na een 1-1 ruststand werd de ploeg uit Ridderkerk in de tweede helft uiteindelijk met 2-1 verslagen.

Ajax begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam na ruim vijf minuten spelen goed weg toen Ingmar Maayen een corner van Julian Agatowski op de lat kopte. Na deze kans nam de thuisploeg wel het initiatief en was het na bijna een kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk. Rowendy Schoop kon een kopbal van Siver Abdulrahman net niet verlengen waardoor de bal naast ging. Een paar minuten later kreeg Stefano Seedorf een mogelijkheid om te scoren maar de middenvelder raakte de bal, na een goede aanval over meerdere schijven, volledig verkeerd.

Nadat Agatowski een goede kans voor RVVH had laten liggen, kwam Ajax na een klein half uur spelen op voorsprong. Berry van ’t Land verraste RVVH-doelman Jeroen Kloosterman met een hard afstandsschot in de benedenhoek. Ajax controleerde vervolgens de wedstrijd, zonder echt goed te spelen en kansen te creëren. Alleen Lars Middelwijk deed een poging om de score te verdubbelen. Hij zag zijn schot gekeerd worden door Kloosterman.

De Amsterdammers gaven vlak voor rust de 1-0 voorsprong toch weg. Abdulrahman speelde de bal te zacht terug op doelman Rolf Hazelaar waarna Maayen en Benjamin Martha konden profiteren. Maayen won het duel van Hazelaar en Martha kon eenvoudig binnen schuiven.

Na de rust kwam Ajax sterker uit de kleedkamer en dwong het RVVH terug op eigen helft. Vijf minuten na rust kreeg Abdulrahman een mogelijkheid om te scoren, maar hij werd na goed terugleggen van Schoop net voldoende gehinderd om uit te halen. Ajax had vervolgens verreweg het meeste balbezit maar dit leidde niet tot grote kansen. Schoten van Seedorf en Kharchouch gingen over en naast en Schoop kon een voorzet van Middelwijk net niet binnen werken.

Ruim tien minuten voor tijd was het wel raak voor de thuisploeg. Bilal El Amrani verlengde een inworp vanaf links en Stefano Seedorf reageerde attent om de 2-1 binnen te koppen. Een minuut later had Ajax de wedstrijd in het slot gooien maar invaller Ricardo Flansberg zag zijn inzet goed gered worden door Kloosterman. RVVH kwam er niet meer aan te pas en ook van een slotoffensief was geen sprake. Ajax bracht zichzelf nog wel in de moeilijkheden. Een lastige terugspeelbal van Middelwijk moest gecorrigeerd worden door Hazelaar. De doelman maakte hierbij hands en moest met een rode kaart het veld verlaten. Invaller Matthijs Kuiper zag de vrije trap die werd gegeven echter over het doel gaan waardoor Ajax de zege pakte en drie punten kon bijschrijven.

Trainer Jorg Smeets was na afloop niet helemaal tevreden over zijn ploeg, maar wel blij met de drie punten. “Ik vond ons vooral in de eerste helft slordig spelen en misschien was een gelijkspel uiteindelijk wel meer terecht geweest. Na de omzetting van 4-3-3 naar 3-4-3 ging het wel beter lopen bij ons en in de tweede helft hebben we toch de wedstrijd naar onze hand gezet. Het is lekker dat we in de laatste wedstrijd voor de winterstop drie punten pakken. Doordat we vroeg aan het seizoen zijn begonnen zijn we nu ook wel toe aan een paar weken vrij.”

Kijk hier voor de overige uitslagen in de zaterdag Hoofdklasse.