Ajax sluit reguliere competitie af met punt tegen kampioen

Zaterdag hoofdklasser Ajax heeft de reguliere competitie afgesloten met een gelijkspel (1-1) tegen kampioen Sparta Nijkerk. De Amsterdammers eindigen daardoor op een keurige tweede plaats. Door het winnen van de derde periode kan de ploeg van Bart Logchies zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

De weg naar de Topklasse, het is een lange weg. Tien clubs strijden om een plaats in de hoogste afdeling van het amateurvoetbal. Zes wedstrijden moet Ajax zien door te komen om die fel begeerde topklasse te bereiken.

Het duel tegen Sparta Nijkerk ging eigenlijk nergens meer om. Of toch? Ajax wilde graag de tweede plaats op de ranglijst vasthouden. Daarmee zou er eventueel een voordeel zijn in de eerste ronde van de nacompetitie. Als de wedstrijden tussen Ajax, DVS’33 en Quick Boys allemaal gelijk eindigen dan geeft de eindstand in de competitie de doorslag. In dat geval zou Ajax dus klassekampioen zijn en door mogen naar de volgende ronde waar Noordwijk (nummer 13 Topklasse) dan de tegenstander zal zijn.

Tegen Sparta Nijkerk leek Ajax op een 1-0 voorsprong te komen. Twee minuten na rust scoorde Dennis Kaars maar zijn treffer werd na langdurig overleg tussen scheids- en grensrechter als nog afgekeurd. Zeven minuten later was het als nog raak. Oog in oog met de doelman ronde de topscorer van Ajax het vakkundig af (1-0).  Nijkerk kwam in de 66ste minuut op gelijke hoogte door ene benutte strafschop van Frank Tervoert (1-1).

Ajax beperkte zich daarna om zo ongeschonden mogelijk de eindstreep te halen met het oog op de nacompetitie. Dat lukte niet helmaal want Siver Abdulrahaman liee nog tegen ene gele kaart aan en is de eerste wedstrijd in de nacompetitie geschorst. Klik hier voor het speelschema in de nacompetitie.