Ajax speelt kater overtuigend weg: 5-0

Hoofdklasser Ajax heeft thuis tegen VV Bennekom een overtuigende 5-0 zege behaald. De ploeg van Bart Logchies verloor vorige week nog verrassend met 4-3 van ODIN’59, maar zaterdag had Ajax geen moeite met Bennekom. Bij rust leidde Ajax al met 4-0. ,,We hadden wat goed te maken”, wist Logchies.

Ajax, dat op doelsaldo derde staat, vergat vorige week goed voetbal te koppelen aan een overtuigend resultaat. De Amsterdammers waren beter dan ODIN’59, maar verloren wel. ,,Vorige week waren we beter dan de tegenstander, maar drukte wij dat niet uit in de score.”

Hovestad

Op Sportpark De Toekomst deed de formatie uit Amsterdam dat wel. Dennis Kaars nam na 21 minuten de 0-1 voor zijn rekening. Nog geen drie minuten viel ook de 0-2. Yuri Rose scoorde. De middenvelder maakte ook de 0-3. Kevin de Visser werkte drie minuten voor het rustsignaal de 0-4 binnen. ,,De eerste helft werd Bennenkom nog een keer of drie gevaarlijk, maar na rust wist Bennekom niets meer te creëren”, aldus Logchies.

In het tweede bedrijf wist Ajax slechts een keer te scoren. Via een treffer van Kaars werd de 5-0 eindstand bereikt. ,,De overwinning is het belangrijkste”, benadrukte de Ajax-coach. ,,Mijn team heeft prima gevoetbald en dat gekoppeld aan een goed resultaat.”

Meester

Ondanks de ruime zege loopt Ajax niet in op koploper Sparta Nijkerk. De lijstaanvoerder won met 1-4 van Montfoort. Het gat blijft daardoor tien punten.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag hoofdklasse.