Ajax stuurt Noordwijk met zevenklapper naar huis

In de Hoofdklasse A heeft Ajax een prachtige overwinning geboekt op Noordwijk. Op sportpark de Toekomst werden de Noordwijkers met maar liefst 7-1 naar huis gestuurd. De jarige Ajax-trainer Jorg Smeets kon zich met deze zege geen beter verjaardagscadeau wensen.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en opende al na vijf minuten met een fantastische goal de score. Siver Abdulrahman zag Noordwijk-keeper Dammes van der Poel te ver voor zijn doel staan en schoot een vrije trap vanaf de middellijn prachtig over de goalie in het doel. De thuisploeg zette na de goal van Abdulrahman goed door en na twaalf minuten kon spits Rowendy Schoop profiteren van een verkeerde terugspeelbal van Mark veerman. Schoop tikte eenvoudig binnen: 2-0.

Noordwijk kreeg na een klein kwartier een kans op de aansluitingstreffer maar aanvoerder Stefano Goncalves mikte te hoog. Een paar minuten later had Reda Kharchouch de stand op 3-0 kunnen brengen. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald door Bryan Brocker. Ajax had de volledige controle over de wedstrijd en Lars Middelwijk zorgde na een klein half uur met een van richting veranderde vrije trap voor de derde treffer. Diezelfde Middelwijk kon vlak na zijn goal de kleedkamers opzoeken. Hij haalde een doorgebroken speler neer en kreeg terecht de rode kaart. Ajax kwam met tien man voor de rust niet meer in de problemen. Noordwijk liet zich nog eenmaal zien maar een uithaal van Marios Lomis ging voorlangs.

ajax-noordwijk4

Ook na de rust hield Ajax eenvoudig stand en wisten de bezoekers maar weinig te creëren. Ruim vijf minuten na de thee breidden de Amsterdammers de score zelfs uit naar 4-0. Kharchouch snelde langs twee verdedigers en rondde beheerst af. De aanvaller was een constante plaaggeest voor de Noordwijkse defensie. In de 57e minuut zette hij met een geweldige actie opnieuw een verdediger voor schut en bediende hij Bilal El Amrani, die met een droge knal Van der Poel kansloos liet.

Na de goal van El Amrani bleef Ajax met tien man de beste kansen krijgen. Kharchouch schoot echter over en Stanley Akoy zag zijn schot geblokt worden. Twintig minuten voor tijd deed Noordwijk toch iets terug. Emiel Wendt kopte op aangeven van Denzel James raak: 5-1.

ajax-noordwijk8

Ajax liet zich echter niet van de wijs brengen door de tegentreffer en een kleine vijf minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Akoy er 6-1 van door de bal  langs Van der Poel te schuiven. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Abdulrahman. De captain tikte een rebound op een schot van Baran Karadag eenvoudig binnen.

Jorg Smeets was na afloop logischerwijs enorm tevreden over zijn ploeg. “Ik had zo’n grote overwinning tegen een ploeg als Noordwijk van te voren echt niet verwacht. We begonnen, zonder echt goed te voetballen, prima aan de wedstrijd. Ook na de rode kaart van Middelwijk bleven we de controle houden en gaven we weinig weg. Het is natuurlijk geweldig dat we met tien tegen elf na rust nog vier goals maken,” aldus Smeets.

Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag Hoofdklasse A.