Home / Algemeen / Ajax – Ter Leede

Ajax – Ter Leede

De wedstrijd van de week is deze keer de ontmoeting in de hoofdklasse  tussen de amateurs van Ajax en Ter Leede uit Sassenheim. Twee ploegen die nog ongeslagen zijn. Al moet daar bij worden aangetekend dat Ajax pas één wedstrijd heeft gespeeld. Afgelopen weekend ging werd de wedstrijd tegen Sportlus’46 al na drie minuten gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter. Zoals u van ons gewens bent zullen wij een samenvatting van het duel maken.

Tegenstander Ter Leede wist haar eerste twee duels te winnen. De ploeg van Amsterdammer Henk Wisman won in het openingsweekend met 1-2 bij Bennekom en afgelopen zaterdag werd Odin’59 met 2-0 verslagen. Een prima start dus voor de ploeg uit Sassenheim die vorig jaar op een haar na promotie naar de topklasse misliepen. De ploeg van Henk Wisman word dan ook door vele ploegen gezien als kampioenskandidaat.

De ploeg wist zich in de zomerstop onder meer te versterken met Mike Boelee. De Amstelvener kwam over van RODA’23 uit Bovenkerk en speelde daar voor bij Jupiler League club Telstar.

Op de website van Ter Leede zegt Wisman voor aanvang van het seizoen dat zijn ploeg absoluut mee moet doen om de ‘belangrijke plaatsen’. Van Ajax wordt, na de promotie van vorig seizoen, misschien wat minder verwacht. Al zal menig Amsterdammer verwachten dat de ploeg van Bart Logchies mee zal gaan doen om de prijzen. De selectie is aanzienlijk versterkt en de 5-1 zege op het sterke Huizen zal de hoge verwachting alleen maar doen toenemen bij de achterban.

Zaterdag om 14:30 uur is de aftrap op Sportpark De Toekomst. Een verslag en foto’s verschijnen zaterdag op de website en de samenvatting is zondagmiddag te zien.

Later op de website een interview met Amsterdammer en Ter Leede-trainer Henk Wisman.