Home / Algemeen / Ajax-trainer Jorg Smeets treft met Zuidvogels de club waar alles begon

Ajax-trainer Jorg Smeets treft met Zuidvogels de club waar alles begon

Voor Ajax-trainer Jorg Smeets is de bekerontmoeting met zaterdag eersteklasser Zuidvogels er één met een extra tintje. De 46-jarige keuzeheer kwam bij de club uit Huizen als piepjong ventje voor het eerst in aanraking met de bal en was er van 2010 tot 2015 zelfs hoofdtrainer.

De in Bussum geboren Smeets startte zijn voetbalnavelstreng in de jeugd van Zuidvogels. “Als kleine jongen ben ik daar begonnen met voetballen. Ik heb daar alle eerste contacten met het spel gemaakt. Ik heb daar tot mijn elfde gespeeld. Dag en nacht was ik op het veld te vinden of met een bal bezig. Het is de club waar ik gestart ben en waar ik later als speler nog ben teruggekeerd en later zelfs ook als trainer. Het is de club die in mijn hart zit en dat maakt het natuurlijk leuk om tegen Zuidvogels te spelen. Het is wel jammer dat ze er misschien uitvliegen.”

Nadat hij op zijn elfde werd ontdekt door Ajax speelde hij onder andere ook nog in de jeugd bij DWS. De doorbraak in het profvoetbal maakte hij in 1991 bij FC Volendam. Zijn profloopbaan leidde hem tot 2001 verder bij onder meer Heracles Almelo en Wigan Athletic. Het trainersavontuur begon in 2003 bij NVC en werd voortgezet in 2010 bij zijn roots Zuidvogels.

Teruggekeerd in Huizen investeerde Smeets flink in de jeugd. “In mijn periode bij Zuidvogels heb ik, zoals ik bij de meeste clubs doe, ervoor gezorgd dat er veel jeugd doorstroomt naar het eerste elftal. Vijf a zes spelers daarvan spelen er nog steeds. De ploeg is nog redelijk intact. Er zijn ook nog een aantal jongens teruggekeerd die onder mijn hoede daar hebben gespeeld.”

Na afloop van de 6-1 overwinning op Hoek zette Smeets in de kleedkamers zijn mannen meteen op scherp voor het treffen met Zuidvogels. De eersteklasser staat onder leiding van oud-De Dijk-trainer Juan Fernandez Coto, die overigens vanaf de tribune moet toekijken. “Het is een ploeg die, vind ik, ten opzichte van de afgelopen jaren een flink stuk routine er bij heeft gekregen. Voor de winterstop hebben ze een periode wat minder gespeeld. Ik weet niet hoe het nu bij hun zit met blessures en schorsingen, maar het is zeker wel een ploeg die we niet moeten onder schatten en in staat is om goed tegenspel te bieden.”

De telefoon van Smeets staat de afgelopen dagen al roodgloeiend over de bekerclash. “Je krijgt ondertussen alle apps weer binnen. “Veel succes trainer” en “We willen wel winnen van je”. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wij willen die wedstrijd gewoon winnen.”

Tekst: Justin Crombeen
Foto’s: RickySportsPhotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)