Ajax trekt lijn door tegen laagvlieger Smitshoek

Ajax heeft de opmars in de zaterdag Hoofdklasse een vervolg gegeven tegen laagvlieger Smitshoek. De ploeg van Jorg Smeets boekte de derde zege op rij (3-0) en heeft de achterstand op de topploegen hierdoor verkleind.

Na achttien minuten opende Ajax de score. Reda Kharchouch kwam dreigend naar binnen, legde de bal af op Berry van ’t Land en de verdedigende middenvelder schoot van zo’n twintig meter hard raak: 1-0. “Ja, die zat er goed in”, kon er met een glimlach van af bij Van ’t Land. Acht minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Opnieuw kwam de dreiging van Kharchouch, die nu de combinatie aanging met Bilal el Amrani en vervolgens zelf de verre hoek vond: 2-0.

20161126-ajax-smitshoek-foto-rickysportphotography-vrije-trap-berry-van-t-land

Ajax kwam vervolgens niet meer in de problemen. “We waren constant de betere ploeg, alleen hebben we het onszelf de tweede helft wel moeilijk gemaakt. Dit was een wedstrijd waarin de score echt hoger uit had kunnen vallen. Verkeerde keuzes en een te laag tempo zorgden ervoor dat we dit nalieten.”

Smitshoek had weinig in te brengen op Sportpark de Toekomst. “We hebben vrijwel niets weggegeven, dat is ook wel eens lekker”, aldus Van ’t Land. Invaller Stefano Seedorf bepaalde een paar minuten voor tijd de eindstand op 3-0. Na voorbereidend werk van Bobby Bosma schoot ook hij van een afstandje raak.

20161126-ajax-smitshoek-foto-rickysportphotography-bilal-el-amrani

Het betekende de derde zege voor de Amsterdammers. “Dit is heel belangrijk voor de aansluiting met de topploegen. We hebben een goede ploeg met veel kwaliteit, maar de eerste maanden stonden we telkens bij de laatste zes. Nu kunnen we weer naar boven blijven kijken. Zesde plaats en wie weet wat er nog meer mogelijk is.”

Met Jodan Boys (uit) en RVVH (thuis) krijgt Ajax nog twee lastige wedstrijden voor de winterstop om de huidige positie te behouden of misschien verder door te stoten op de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)