Ajax vergeet koppositie te pakken in Amsterdam Arena

De vrouwen van Ajax zijn er vrijdagavond niet in geslaagd om de koppositie van de BeNe League in te nemen. In de Amsterdam Arena verloor de ploeg van Ed Engelkes met 0-1 van concurrent FC Twente. Achteraf bleek de nederlaag helemaal zuur omdat koploper Standaard Luik ook had verloren en de koppositie dus had kunnen worden overgenomen.

De nederlaag was dubbel zuur omdat nu ook FC Twente Ajax weer voorbij gaat op de ranglijst. De hoogst eindigende Nederlandse club speelt volgend seizoen in de Champions League.  Daarnaast hadden de Ajax vrouwen natuurlijk graag willen ‘vlammen’ nu de wedstrijd in de Amsterdam Arena werd gespeeld in plaats van op De Toekomst. Het was de eerste nederlaag voor Ajax na tien overwinningen.

Ajax vrouwen team

FC Twente was duidelijk voor de winst naar Amsterdam gekomen. Vanaf het begin  zette de ploeg uit Enschede veel druk op Ajax. Door die druk werd Ajax ver naar achteren gedrongen en kwamen ze maar moeizaam van de eigen helft af. Op een enkele counter na had FC Twente het betere van het spel. In de zevende minuut krijgt Maayke Heuver een grote kans in de zestienmeter van Ajax. De bal spring net van haar voet af waardoor Ajax makkelijk kan verdedigen.

Schermafbeelding 2014-03-01 om 13.41.19

Na ruim een half uur krijgt Ajax een grote kans om op voorsprong te komen. Door een mooie voorzet vanaf de rechter kant door Mandy Versteegt krijgt Tessel Middag de bal op de rand van de zestienmeter. Middag aarzelt geen moment en haalt in één keer uit. Het schot verdwijnt net naast het doel.

Aan het einde van de eerste helft begint Ajax steeds meer en meer kansen te krijgen. Met vlak voor rust een goed schot van Eshly Bakker. De bal wordt onderweg net aangeraakt door de FC Twente verdediging waardoor de bal centimeters langs de buitenkant van de paal zeilt.

Ubachs

Na rust begon FC Twente heel sterk. Na één minuut weten ze ook gelijk het doel van Ajax te vinden. Marthe Munsterman geeft een mooie steekpass op Jill Roord, die komt vrij voor keepster Mariek Ubachs te staan. Roord twijfelt geen moment en plaatst de bal vrij gemakkelijk langs Ubachs (0-1).

Na het doelpunt van FC Twente krijgt Ajacied Liza van der Most de bal op de rand van de zestienmeter. Ze haalt verwoestend uit, maar keepster Sari van Veenendaal weet met een prachtige redding de bal naast het doel te krijgen. Na deze kans van Ajax krijgt FC Twente meerdere kansen om de voorsprong te verdubbelen. Maar door goed keeperswerk en een paar puike verdedigende acties van de kant van Ajax weten ze het doelpunt te verijdelen.

Schermafbeelding 2014-03-01 om 13.40.30

De laatste tien minuten van de wedstrijd gaat Ajax hard opzoek naar de gelijkmaker. Ajax zet FC Twente veel onder druk, maar weet dit niet om te zetten in een doelpunt. FC Twente wint uiteindelijk verdiend van Ajax en neemt hiermee ook de tweede plaats in de BeNe League over van Ajax.

Kijk voor alle uitslagen, stand en programma op de klassenpagina van de BeNe League.