Ajax verslaat Barneveld en is periodekampioen

In de zaterdag hoofdklasse A heeft Ajax laagvlieger Barneveld met 4-0 verslagen. Door de overwinning zijn de Amsterdammers winnaar van de derde periode en kunnen zij zich gaan opmaken voor nacompetitievoetbal. Barneveld is na de nederlaag gedegradeerd naar de eerste klasse.

Ajax kende deze middag weinig problemen met het tegen degradatie vechtende Barneveld. In de 18de minuut kwam het elftal van Bart Logchies via Kid Ronday dan ook op voorsprong. Rond het half uur werd de score uitgebreid nadat Kevin de Visser de 2-0 tegen de touwen schoot. Met een 2-0 tussenstand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd en was het lang wachten op meer treffers. Rond de 80ste minuut scoorde Ajax voor de derde keer, ditmaal was Paul Quasten de doelpuntenmaker. Vijf minuten voor tijd wist Kid Ronday zijn tweede treffer van de middag te maken en zorgde hij met zijn doelpunt voor de 4-0 einduitslag.

Ajax-trainer Bart Logchies: “Het was van onze kant een redelijke eerste helft, in de tweede helft was het matig wat we lieten zien. Door de zege hebben we de periode binnen, dit betekent echter niet dat we de laatste twee wedstrijden niet willen winnen. We zullen natuurlijk geen gekke dingen doen maar gaan tegen Montfoort en Sparta Nijkerk absoluut voor de winst.”

Foto Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)