Ajax verslaat Feyenoord in amateurklassieker

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft tijdens het trainingskamp op Gran Canaria de Klassieker tegen de amateurs van Feyenoord gewonnen. De ploeg van Jorg Smeets, die halverwege zijn hele elftal wisselde, was met 3-1 te sterk voor de eersteklasser.

Voor Joost Heij is het trainingskamp naast teambuilding ook belangrijk om zichzelf weer in de kijker te spelen. De spits verloor halverwege de eerste seizoenshelft de concurrentiestrijd van Rowendy Schoop en is van clubtopscorer nu bankzitter geworden. “Ik ben de afgelopen periode niet bepaald in bloedvorm geweest en in de huidige opstelling zijn we goed bezig. De trainer is heel simpel: never change a winning team. Dan is het lastig om mijzelf weer terug in de basis te spelen. Ik gebruik dit trainingskamp om het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken.”

Heij opende de score tegen Feyenoord door na veertien minuten een strafschop te benutten. Vlak daarna maakte Joery Josee gelijk, waardoor beide ploegen op gelijke hoogte gingen rusten: 1-1. In de tweede helft koos Smeets voor zijn beoogde basiself, die duidelijk een maatje te groot waren voor de eersteklasser. Stanley Akoy en Rowendy Schoop leidden de Amsterdammers in het slot van de wedstrijd naar een 3-1 overwinning.

Woensdagavond keert de selectie terug in Nederland, waarna er zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Wittenhorst op het programma staat. Op 21 januari – een week later dan de rest, vanwege het uitvallen van Haaglandia – hervat Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hoek. Heij hoopt dan op zijn kans. “Het komende half jaar wil ik bewijzen voldoende van waarde te kunnen zijn voor Ajax, zoals ik vorig seizoen heb laten zien.”

Foto: Twitter Ajaxzaterdag

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)