Home / Algemeen / Ajax verspeelt dure punten en wordt geen winterkampioen
Foto: Rob van Vliet. Ajax - Montfoort slide
Foto: Rob van Vliet. Ajax - Montfoort slide

Ajax verspeelt dure punten en wordt geen winterkampioen

De zaterdagploeg van Ajax heeft de koppositie in de hoofdklasse niet meer voor het grijpen. Door een 2-2 gelijkspel tegen Montfoort groeit het gat met koploper Sparta Nijkerk naar vier punten. Volgende week reist de ploeg van Bart Logchies, die een turbulente week in mineur afsluit, af naar Nijkerk.

De 23-jarige Ajax-doelman Danny Been werd voor aanvang van het thuisduel met Montfoort nog in het zonnetje gezet, omdat hij al honderd keer voor Ajax in actie kwam. De uitreiking van de oorkonde was echter geen opmaak voor een Ajax-feestje.

Foto: Rob van Vloet. Ajax-doelman Danny Been werd voor aanvang van het thuisduel met Montfoort in het zonnetje gezet.
Foto: Rob van Vloet. Ajax-doelman Danny Been werd voor aanvang van het thuisduel met Montfoort in het zonnetje gezet.

De Amsterdammers kwamen zaterdag tot tweemaal toe op achterstand. Joey van Ede nam na tien minuten de 0-1 voor zijn rekening. Sergio Cameron maakte binnen het half uur gelijk, maar een kwartier na rust liep de hoofdklasser uit Amsterdam opnieuw achter de feiten aan. Bart Roelofs maakte de 1-2.

Via een treffer van Yuri Rose hield Ajax alsnog een punt over aan het duel met de formatie uit Montfoort. Maar winterkampioen kan het team van Logchies niet meer worden. De confrontatie tegen lijstaanvoerder Sparta Nijkerk, dat vier punten meer heeft, is de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Met de puntendeling komt er voor de Amsterdamse hoofdklasser een einde aan een turbulente week. Deze week werd bekend dat de overgang aanvaller Tonnie Cusell naar het Indonesische Barito Putera nagenoegd rond is. Daarnaast maakte Quick Boys zijn belangstelling in Ajax-spelers Dennis Kaars en Kevin de Visser wereldkundig. Beide spelers hebben al gesproken met de topklasser. Een overgang aan het einde van het seizoen sluiten Kaars en De Visser niet uit.

Foto’s: Rob van Vliet