Ajax verspeelt twee punten tegen ONS BOSO Sneek

Ajax heeft in de Topklasse tot tweemaal toe een voorsprong en uiteindelijk twee punten verspeeld tegen ONS BOSO Sneek. De ploeg van Bart Logchies begon goed, maar een vroege 2-0 voorsprong werd nog voor rust rechtgetrokken door de gasten. Ook een 3-2 voorsprong wist de thuisploeg niet vast te houden en ONS BOSO Sneek kwam terug tot een 3-3 gelijkspel.

Op eigen veld kwam Ajax meteen goed uit de startblokken. Er waren pas twee minuten gespeeld of de openingstreffer was een feit. Kenneth Misa-Danso schoof de bal onder Sneek-doelman Ivan Landlust door (1-0). Daarna kreeg de thuisploeg kansen via Ogur Kaya en Thomas Metzemaekers, maar een tweede treffer zat er niet in. Dat lukte Karim Bridji wel, die na twintig minuten spelen een strafschop goed binnen schoot: 2-0.

Toch kwam ONS BOSO Sneek na een klein half uur terug in de wedstrijd. Ajax-doelman Maurits Schmitz wist een vrije trap niet klem te pakken en in een luchtduel moest hij de bal zelfs lossen. Rein Buning profiteerde hiervan en tikte de 2-1 van dichtbij binnen. Tien minuten later was het opnieuw raak. Curty Gonzales ontsnapte aan buitenspelval en tikte de bal over doelman Schmitz heen.

Ajax - ONS BOSO Sneek

Ajax verspeelde een 2-0 voorsprong en liet ONS BOSO Sneek op gelijke hoogte komen (2-2). Maar nog geen minuut na de gelijkmaker kregen de gasten uit Friesland een strafschop. Maurits Schmitz veroorzaakte de penalty, maar maakte zijn fout enigszins goed door de zwak ingeschoten strafschop van Chris de Wagt te pakken.

Na rust ging het gelijk op, maar veranderde er niets aan de stand. Een kleine tien minuten voor tijd leek Ajax alsnog de drie punten naar zich toe te trekken toen Mimoun Eloisghiri door een fout van een ONS-verdediger van dichtbij de 3-2 binnen tikte. Lang kon Ajax echter niet van de voorsprong genieten. Vier minuten later schoot De Wagt een vrije trap in de korte hoek binnen en zette ONS BOSO Sneek opnieuw op gelijke hoogte: 3-3. Daar bleef het uiteindelijk ook bij, waardoor Ajax twee punten verspeelde tegen de Friezen.

Door het 3-3 gelijkspel wachten de Amsterdammers al twee maanden (sinds 27 september, 1-0 tegen Genemuiden) op een overwinning in de Topklasse. Inmiddels staat de promovendus op een elfde plaats met slechts twee punten voorsprong op de degradatieplaatsen. Volgend weekend wacht de lastige uitwedstrijd op bezoek bij GVVV in Veenendaal.