Home / Algemeen / Ajax verspeelt voorsprong tegen Volendam

Ajax verspeelt voorsprong tegen Volendam

In de hoofdklasse zaterdag heeft Ajax weer twee dure punten laten liggen. Tegen Volendam werd het op Sportpark De Toekomst 2-2. Na aanvankelijk op achterstand te zijn gekomen nam  de ploeg van Bart Logchies een 2-1 voorsprong. Voldoende voor de winst was het uiteindelijk niet. De tweede periode in de hoofdklasse werd gewonnen door nummer twee Quick Boys.

Ajax, dat twee weken terug niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel bij Huizen, keek zaterdag al na tien minuten tegen een 0-1 achterstand aan. ,,Het was een mooie individuele actie van Volendam-speler Rachid El Yaakoubi, maar ik moet eerlijk zeggen dat wij wel heel naïef aan het verdedigden waren”, was Logchies kritisch.

DSC_9279

Versterking Laurent Delorge verscheen niet aan de aftrap bij de Amsterdammers. De middenvelder zou bij de selectie zitten, maar hij was ziek. Logchies kon ook geen beroep doen op Paul Quasten (ziek), Ralph Hoverstad (blessure) en Mitchel van den Beld (blessure).

Zonder Delorge, Quasten, Hoverstad en Van den Beld kwamen de Amsterdammers via Dennis Kaars terug tot 1-1. De aanvaller maakte nog voor de theepauze zijn tweede treffer van de middag: 1-2. ,,Door de wind was het heel lastig om tot goed combinatievoetbal te komen. Het hielp ook niet mee dat Volendam erg verdedigend speelde. Desondanks hadden we een veldoverwicht. We hadden ook de 3-1 moeten maken.”

Het lukte de Amsterdammers echter niet om de bevrijdende derde treffer te maken. Vrijwel direct na rust stond het weer gelijk. ,,Aan de 2-2 gingen een foutenfestival vooraf”, analyseerde Logchies het doelpunt. ,,Zeker drie spelers aan onze kant verzuimden het om op de juiste manier in te grijpen.”

DSC_9148

In de resterende minuten kreeg de formatie uit Amsterdam laagvlieger Volendam niet op de knieën. ,,Dit is een heel ingewikkelde competitie”, aldus Logchies. ,,Er spelen geen zwakke ploegen in de hoofdklasse. Elk team heeft kwaliteit.”

Ondanks de remise is Ajax wel de nummer drie van de ranglijst. DVS, dat vierde staat, heeft hetzelfde aantal punten verzameld, maar heeft een minder doelsaldo. Quick Boys staat met 32 punten tweede. Sparta Nijkerk gaat met 42 punten ruim aan de leiding in de zaterdag hoofdklasse.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag hoofdklasse.

Foto’s Rob van Vliet