Home / Algemeen / Ajax versterkt zich met SDO-verdediger Berry van ’t Land

Ajax versterkt zich met SDO-verdediger Berry van ’t Land

Ajax heeft zich voor volgend seizoen in defensief opzicht versterkt met Berry van ’t Land. De verdediger komt over van SDO, waar hij negen seizoenen speelde in het eerste elftal. Voor Ajax is het, na Bilal El Amrani (ODIN 59), Rowendy Schoop (RKAVV), Giordano van der Pol (LRC) en Donny Kessing (DCG), de vijfde versterking voor aankomend seizoen.

Na succesvolle jaren bij SDO, met onder andere promotie naar de hoofdklasse vorig seizoen, vindt Van ’t Land het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. “Ik denk dat we met SDO ons plafond hebben bereikt. We hebben de hoofdklasse gehaald en dat is op dit moment het maximale. Dat is absoluut geen verwijt naar SDO want we hebben het fantastisch gedaan de afgelopen jaren. Bij Ajax zie ik alleen meer mogelijkheden om wellicht de stap te maken naar de topklasse.”

Berry van 't Land tekst

Ondanks dat de verdediger momenteel in de gevarenzone bivakkeert met SDO, is hij niet bang voor degradatie. “Als we wat meer geluk hadden zouden we nu hoger op de ranglijst staan,” vertelt Van ’t Land. “We kunnen het iedere tegenstander moeilijk maken en dat hebben we ook laten zien tegen bijvoorbeeld OFC en Westlandia. Het probleem is dat we te weinig scoren. Ik maak me echter geen zorgen dat we gaan degraderen. We hadden na de winterstop een lastig programma en dat ziet er nu wat gunstiger uit. We zullen er alles aan moeten doen. Te beginnen aanstaande zondag tegen De Meern, dat wordt een erg belangrijke wedstrijd.”

Van ’t Land kijkt uit naar volgend seizoen waarin hij hoopt bovenin mee te kunnen draaien met Ajax. “Ik heb vorig seizoen al met Jorg Smeets gesproken over een overstap, maar toen besloot ik om nog een seizoen bij SDO te blijven en hier een jaar de hoofdklasse mee te maken. Deze stap zat er echter wel aan te komen en na opnieuw een goed gesprek vond ik dit het juiste moment om naar Ajax te gaan. Mijn eerste doel bij Ajax is om een vaste basisplaats te veroveren en vervolgens een goed jaar te draaien waarin we om de bovenste plaatsen strijden en wellicht kunnen promoveren. Ik richt me op dit moment echter alleen op SDO en wil het seizoen hier eerst goed afsluiten met handhaving in de hoofdklasse,” besluit de centrale verdediger.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Johan van der Geest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)