Ajax vindt aansluiting

De amateurs van Ajax hebben zich zelf een goede dienst bewezen door op De Toekomst het op de tweede plaats staande VVA’71 met 4-1 te verslaan. Dennis Kaars scoorde twee keer. Door de overwinning klimt Ajax naar de vierde plaats met vier punten achtertand op koploper Ter Leede. Ajax heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Het was al weer bijna een maand geleden dat Ajax een wedstrijd winnend wist af te sluiten. Op 3 november werd DTS met 0-2 verslagen. Tegen VVA, net als Ajax ook een promovendus, moest de eerste stap gezet worden richting een goede positie op de ranglijst tijdens de winterstop. Aanvoerder Wouter van der Molen: “Ons doel was om zes punten te halen uit de laatste twee wedstrijden van het jaar om niet te veel achterop te raken. De eerste stap is in ieder geval gezet.”

Ajax was heer en meester in het eerste bedrijf. Met Michiel Foppen als rechtsback en Jordy Meester in het centrum gaf de verdediging, met verder Wouter van der Molen en Rience Schurman, geen kans weg. Vooral Foppen speelde een sterke wedstrijd was ook in aanvallend opzicht een belangrijke schakel. Zowel bij de eerste als tweede goal was de verdediger direct betrokken. Van der Molen: “Hij veroverde de bal en stuurde Dennis Kaars twee keer goed weg die daarna kon afwerken. Het waren twee identieke doelpunten”

Ajax kwam dus geen moment in gevaar moest na rust toch toezien hoe VVA steeds sterker werd. Van der Molen: “Wij waren wat timide uit de kleedkamer gekomen.” VVA startte furieus en legde zich  nog lang niet neer bij een nederlaag. Met het brengen van een extra spits (Lesley de Vlieger)  leverde dat ook nog resultaat op. Waar Ajax dacht aan een bal die over de achterlijn was gingen de bezoekers terecht door en zorgde voor de 2-1. In die fase werd de druk opgevoerd en kreeg VVA ook wel kansen op de gelijkmaker.

Het was echter Wouter van der Molen die aan die illusies een einde maakte toen hij tien minuten na rust een vrije trap vanaf de rand van de zestien binnen schoot. Van der Molen: “Dat was natuurlijk een heerlijk moment. De Trainer van VVA zei na afloop ook tegen mij dat dat het breekpunt in de wedstrijd was.” VVA, ondanks dat er nog een half uur te spelen was, geloofde vanaf dat moment niet meer in een goed resultaat. Hassan Aanzi werd vlak voor tijd naar de grond gehaald in het strafschop gebied en benutte zelf de toegekende strafschop. Van der Molen: “Ik zou hem eigenlijk nemen maar ik had al gescoord. Na overleg lieten we hem door Hassan (Aanzi, red.) nemen. Hij schoot hem goed in en dat is weer mooi voor zijn zelfvertrouwen.” VVA eindigde de wedstrijd uiteindelijk met tien man (twee keer geel) maar van enige invloed was dat niet meer.

Ajax klimt door de zege dus naar de vierde plaats en heeft het eerste deel van haar doel (zes uit twee in december) voor de helft te pakken. Volgende week gaat de ploeg van Bart Logchies in de laatste wedstrijd van 2012 op bezoek bij RKAV Volendam.

Archieffoto’ Rob van Vliet : Dennis Kaars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)