Ajax Vrouwen beginnen aan derde seizoen in de Bene League

Afgelopen dinsdag zijn ook de vrouwen van Ajax begonnen aan de voorbereiding. Vorig seizoen behaalde het team van Ed Engelkes een mooie derde plaats en won het de bekerfinale van PSV, maar dit seizoen zal toch voornamelijk in het teken staan van het kampioenschap voor de Amsterdamse vrouwen.

De spelersgroep van dinsdag kende een aantal nieuwe namen en ook wat oude bekenden. Loïs Oudemast kwam over van Telstar en Marlous Pieëte vertrok na zeven seizoenen bij FC Twente om bij Ajax aan de slag te gaan. Daarnaast was er de terugkeer van Anouk Hoogendijk. De middenveldster, die na een half seizoen bij Arsenal weer aansloot bij Ajax, trainde samen met Leonne Stentler nog apart van de groep vanwege een lichte blessure.

Anouk Hoogendijk terug bij Ajax
Anouk Hoogendijk keerde terug bij Ajax na een half jaar bij Arsenal

De groep bestond uit zestien speelsters, want naast Hoogendijk en Stentler was Daphne Koster nog afwezig vanwege haar zwangerschap en konden Inessa Kaagman en Lauren Delleman nog even op vakantie nadat zij afgelopen zondag Europees Kampioen werden met het Nederlands team onder negentien jaar. Desondanks kon Engelkes positief terugkijken op de eerste training. Engelkes: “Ik ben blij dat we weer begonnen zijn, en het viel me snel op dat het niveau op de training erg hoog lag. Natuurlijk zie je dat bij de oefeningen met de bal de precisie nog wel eens ontbreekt, maar dat is logisch na een vakantie. Zoiets komt vanzelf wel weer.”

Op 24 augustus spelen de Ajax vrouwen tegen Wartburgia op het kampioenschap van Amsterdam en de eerste competitiewedstrijd van de Ajax vrouwen staat gepland op 29 augustus.  Op deze vrijdag ontvangen de vrouwen van Engelkes KAA Gent. Daar zal de basis voor een goed seizoen gelegd moeten worden, aangezien Engelkes nog beter wil presteren in vergelijking met vorig seizoen. Engelkes: “We hebben een goede selectie, van talenten tot ervaren speelsters. Types als Anouk Hoogendijk en Daphne Koster zijn niet alleen belangrijk in het veld, maar ook buiten het veld.”

29-07-2014, Eerste training Ajax vrouwen op De Toekomst.
Foto Ajax.nl: Marlous Pieëte op haar eerste training als Ajacied

De coach zei verder dat er “wellicht nog één of twee speelsters bij komen”. “Maar met deze groep willen we komend seizoen zo lang mogelijk meestrijden om de prijzen. Of we kampioen kunnen worden, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Maar het spreekt voor zich dat we er alles aan gaan doen om zo hoog mogelijk te gaan eindigen. Ik heb er in ieder geval ongelofelijk veel zin in”, aldus een gemotiveerde Engelkes.

Bron: Ajax.nl

Foto’s: Ajax.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!