Ajax Vrouwen boeken kleine zege op VV Alkmaar

Na een voorbereiding van maar liefst 8 weken is ook voor de Ajax Vrouwen de competitie begonnen. In Alkmaar werd met 1-2 gewonnen van VV Alkmaar.

Bekijk de stand in de Eredivisie Vrouwen

De eerste kans was voor de thuisspelende ploeg. Ajax verloor knullig de bal, waardoor de spits van VV Alkmaar één op één kon komen met Kop. De bal ging echter naast. Ajax bewaarde de rust en probeerde met positiespel bij de goal van Alkmaar te komen en dat lukte. Nadat Salmi haar tegenstander uitkapte, ging haar schot net over. Maar ook VV Alkmaar bleef gevaarlijk uitbreken, grote kansen leverde dat echter niet op. Wel moest Kop enkele malen ver haar doel uitkomen. Hierdoor kon ze gevaar voorkomen.

Na een halfuur spelen komen de Ajax Vrouwen op een 1-0 voorsprong. Van Lunteren kopte een vrije trap keurig binnen. De speelster is na een avontuur in het buitenland teruggekeerd bij Ajax. Lang konden de Ajax Vrouwen niet van de voorsprong genieten, want VV Alkmaar deed meteen wat terug. Knol schiet van circa dertig meter met een boogbal binnen, keepster Kop was door deze bal kansloos. De kansen vallen vervolgens over en weer. Zo had Lucie Vonkova de kans op 2-1. Haar schot werd echter gekeerd door de keepster van VV Alkmaar. Voor rust kreeg de spits nog een kans, maar de voorzet raakte ze niet goed.

Na rust was het wel raak voor Vonkova. Ook dit keer mocht Salmi aanleggen voor een vrije trap, dit keer kon de debutante de bal binnenkoppen: 2-1. Beide ploegen waren in die fase gevaarlijk, wel had Ajax de overhand. De meeste kansen werden gecreëerd door voorzetten of standaardsituaties. Wel raakte Alkmaar na een corner bijna de buitenkant van de paal.

Ongeveer in minuut 75 kreeg Linda Bakker haar tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht vertrekken. De eerste kaart kreeg ze voor het wegtrappen van de bal bij een vrije trap, de tweede kaart was voor een onnodige overtreding van achter in de middencirkel. Nadat Ajax met tien was komen te staan, nam Alkmaar meer het initiatief. Dit resulteerde niet in kansen en de rest van de wedstrijd verliep rommelig. De scheidsrechter had de wedstrijd niet in de hand. Hij gaf meerdere speelsters van de Ajax Vrouwen geel, terwijl vergelijkbare overtredingen van Alkmaar niet werden bestraft.

Ondanks een slotoffensief van VV Alkmaar sleepten de Ajax Vrouwen de winst binnen. Over circa twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma. In eigen huis nemen de Ajax Vrouwen het op tegen sc Heerenveen.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Van Lunteren (Van der Most), De Sanders, Dijkstra, Verhoeve; Munsterman, Van den Bighelaar, Salmi; Bakker, Vonkova (Jansen), Lewerissa.

Foto: Ton van Eenennaam

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)