Ajax Vrouwen dankzij late comeback en verlenging naar bekerfinale

De Ajax Vrouwen hebben zich voor het zesde jaar op rij voor de bekerfinale geplaatst. De ploeg van Benno Nihom had in de vrouwenklassieker de nodige moeite met FC Twente. In de slotfase werd een 0-2 achterstand weggepoetst en in de verlenging schoot Linda Bakker de Amsterdammers naar de overwinning.

Na een gelijkwaardige eerste helft nam FC Twente in het begin van het tweede bedrijf de leiding in handen. Door twee treffers van jeugdinternational Joëlle Smits leek de beslissing te zijn gevallen. Het inbrengen van Linda Bakker, enkele minuten na de 0-2, veranderde de zaak. Nadat Ellen Jansen negen minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte, was de invalster in de 87ste minuut verantwoordelijk voor een late gelijkmaker.

Met een 2-2 eindstand op het scorebord moesten verlengingen de beslissing brengen op De Toekomst. Ook hierin sloeg Bakker vlak voor tijd toe. Haar voorzet verdween tot ieders verbazing, inclusief dat van keepster Daphne van Domselaar, in één keer in de korte hoek: 2-3.

Door de late zege staat Ajax weer in de bekerfinale. Hierin is PEC Zwolle, dat na strafschoppen afrekende met ADO Den Haag, op zaterdag 11 mei in Rotterdam (Van Donge & De Roo Stadion) de tegenstander. In 2014, 2017 en 2018 wonnen de Amsterdammers de KNVB Beker.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)