Ajax vrouwen denderen in tweede helft over Lierse heen

De Ajax vrouwen hebben gisteren eenvoudig gewonnen van Lierse SK. Op het eigen Sportpark de Toekomst werden de bezoekers uit België met 3-0 verslagen.

Trainer Ed Engelkes had zijn elftal aardig omgegooid in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen PSV/FC Eindhoven. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen begon Ajacied van het jaar Anouk Hoogendijk en Merel van Dongen op de bank waardoor Lauren Delleman en Suzanne Maress het centrale verdedigingsduo vormden.

AjaxLierse2

Ajax begon goed aan de wedstrijd maar was in de eerste helft vooral gevaarlijk met afstandsschoten. Maar de schoten van Kelly Zeeman en Tessel Middag gingen rakelings over het doel van Lierske-keepster Justien Odeurs. Toch kreeg Ajax in de beginfase een enorme domper te verwerken doordat Claudia van den Heiligenberg al vroeg in de wedstrijd het veld moest verlaten met een knieblessure.

AjaxLierse1

Toch lukte het de Ajax vrouwen in de eerste helft niet om het overwicht om te zetten in doelpunten waardoor Engelkes er in de tweede helft, net als in de wedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven, voor koos om Mandy Versteegt in te brengen. Met Versteegt op de rechterflank kwam er meer dreiging in de ploeg en duurde het ook niet lang voordat Ajax eindelijk op een 1-0 voorsprong wist te komen. Odeurs liet in een afstandsschot van Liza van der Most uit haar handen glippen en het was uiteindelijk Chantal de Ridder die in de rebound Ajax op een voorsprong wist te brengen.

Niet veel later was het opnieuw de Ridder die wist te scoren. Met een hard schot in de kruising liet zij Odeurs kansloos en gooide ze de wedstrijd definitief op slot. De Ridder ontpopte zich later definitief tot de vrouw van de wedstrijd door een prachtige voorzet te geven op Inessa Kaagman die de eindstand bepaalde op 3-0.

Foto’s: Ajax Heldinnen