Ajax Vrouwen doen uitstekende zaken met zege op Sparta Praag

De Ajax Vrouwen blijven in Europees verband ongeslagen in Amsterdam. De ploeg van Benno Nihom versloeg Sparta Praag in de heenwedstrijd in de eerste ronde van de Women’s Champions League. Iina Salmi en Kelly Zeeman bezorgden de tweevoudig landskampioen een 2-0 zege.

Vorig jaar won Ajax ook de heenwedstrijd in Amsterdam. De 1-0 zege op het Italiaanse Brescia werd een week later ongedaan gemaakt, waardoor het Europese avontuur bij de laatste 32 al eindigde. Nu heeft Ajax een veel betere uitgangspositie. In de eerste helft deden beide ploegen nog weinig voor elkaar onder. Het grootste gevaar kwam van de Tsjechen. Een hard schot van Andrea Staskova ging via de lat over.

In de tweede helft maakte de thuisploeg vrij snel het verschil. Binnen twee minuten had Ajax de voorsprong te pakken. Nadat keepster Marieke Ubachs eerst een belangrijke redding verrichte door een schot van Irena Martínková te keren, werd aan de andere kant van het veld Iina Salmi richting het vijandelijke doel gestuurd. Zij omspeelde Ivana Pizlova om vervolgens de 1-0 binnen te schuiven.

Een kleine tien minuten later verdubbelden de Amsterdammers de score. Een vrije trap van Kelly Zeeman verdween tot ieders verbazing via de paal in het net: 2-0. Nog geen minuut later kreeg Sparta Praag een niet te missen kans om de aansluiting te vinden, alleen voorkwam Soraya Verhoeve op het laatste moment dat Lucie Martínková de bal in een leeg doel kon schuiven.

Sparta Praag probeerde in het laatste halfuur een aansluitingstreffer te forceren, alleen werd Ubachs nauwelijks serieus uitgetest. Sterker nog, de beste kans op een late treffer was voor Ajax. Ellen Jansen zag haar inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal rollen.

Met een 2-0 zege heeft Ajax een uitstekende uitgangspositie voor de return over twee weken in de Tsjechische hoofdstad Praag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)