Ajax Vrouwen door gelijkspel uitgeschakeld voor titel

De Nederlands kampioen in de BeNe League is voor 99% zeker: FC Twente. Ajax pakte na twee nederlagen vrijdag een punt op bezoek bij PSV/FC Eindhoven (2-2 gelijkspel), maar de achterstand is inmiddels zo groot dat er een wonder nodig is voor de ploeg van trainer Ed Engelkes om nog kans te maken op de Nederlandse titel.

Op bezoek in Eindhoven waren de eerste kansen voor de gasten uit Amsterdam. Eshly Bakker en Marjolijn van den Bighelaar schoten echter over het doel van PSV/FC Eindhoven. Een paar minuten voor de rust opende Ajax alsnog de score via Desiree van Lunteren: 0-1. Het was ook meteen de ruststand, al maakte PSV/FC Eindhoven vlak na de hervatting gelijk. Danielle van den Donk tekende voor de gelijkmaker en even later was het Nadja Pfeiffer die de thuisploeg op een 2-1 voorsprong zette.

PSV/FC Eindhoven - Ajax

Zo’n twintig minuten voor tijd kwam Ajax weer op gelijke hoogte. Marlous Pieëte schoot van afstand fraai raak. De aanvalster was daarna ook nog dicht bij de 2-1, maar haar inzet werd net voor de lijn weggehaald door Pfeiffer. Ondanks het resultaat was er ook nog een lichtpuntje voor de Amsterdammers. Mandy Versteegt maakte na lang blessureleed van acht maanden haar rentree en mocht in de slotfase een paar minuten meedoen.

Door het gelijkspel blijft Ajax op een derde plaats staan in de BeNe League. Nummer twee FC Twente won knap op bezoek bij koploper Standard Luik (0-2) en heeft nu een voorsprong van zes punten op de Amsterdammers in de strijd om de Nederlandse titel. Daarnaast hebben de Enschedeërs ook een wedstrijd minder gespeeld. Ajax speelt nog twee competitiewedstrijden en de kans lijkt klein dat ze de achterstand op FC Twente nog kunnen herstellen voor de titel. Dat is nu zo goed als zeker een gelopen race.

Foto’s Ajax Heldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)