Ajax Vrouwen geven voorsprong uit handen bij FC Twente

Voor de tweede week op rij is koploper Ajax Vrouwen blijven steken op een gelijkspel in de Eredivisie. Na de 2-2 tegen ADO Den Haag eindigde ook het bezoekje bij concurrent FC Twente met diezelfde cijfers. In de tweede helft gaven de Amsterdammers een 0-2 voorsprong uit handen.

Het begon allemaal goed voor de ploeg van Benno Nihom. Na twee minuten deed Ellen Jansen, afgelopen zomer vanuit Enschede naar Ajax overgekomen, haar oude ploeg pijn. De openingstreffer kwam op knullige wijze tot stand. Twente-keepster Nicky Evrard schoot de bal tegen Jansen op, waardoor deze in het net belandde: 0-1. Enkele minuten voor rust was de spits van de Amsterdammers opnieuw trefzeker om de bezoekers op een riante 0-3 voorsprong te zetten.

Deze marge gaf Ajax in een tijdsbestek van drie minuten weg. In de 71ste minuut maakte Renate Jansen de aansluitingstreffer en vlak daarna was de zestienvoudig international opnieuw trefzeker. Zo was Ajax de voorsprong kwijt en keerde de koploper met ‘slechts’ één punt terug naar Amsterdam. Een wijze les voor de Amsterdammers, die woensdag op bezoek bij Sparta Praag een 2-0 voorsprong verdedigen voor een plek in de volgende ronde van de Women’s Champions League.

Door het gelijkspel is Ajax naar de derde plek op de ranglijst gezakt. Met vijf punten uit de eerste drie wedstrijden staat de ploeg van Benno Nihom één punt achter PSV en het foutloos presterende Excelsior Barendrecht. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Archieffoto: Ajax Heldinnen