Ajax Vrouwen hebben geen moeite met Achilles’29

De Ajax Vrouwen zijn in 2019 van start gegaan met een probleemloze overwinning op hekkensluiter Achilles’29. De ploeg van Benno Nihom keerde met een 0-4 zege terug uit Groesbeek, waardoor de Amsterdammers op de derde plek blijven staan in de Eredivisie.

Halverwege zat Achilles’29 nog in de wedstrijd met ‘slechts’ een 0-1 achterstand. Na vijf minuten opende Eshly Bakker de score uit een vrije trap. Dat Ajax het verschil voor de rust niet groter had kunnen maken, lag aan pech in de afronding. Een voorzet van Soraya Verhoeve – de buitenspeler werd verrassend als linksback opgesteld – toucheerde de paal en spits Ellen Jansen schoot rakelings over.

Pas na 68 minuten werd de marge verdubbeld. Met een droge knal bracht Linda Bakker de 0-2 op het scorebord. Daarna ging het hard, want binnen een kwartier liep Ajax uit naar 0-4. Marjolijn van den Bighelaar schoot vanaf bijna twintig meter de 0-3 binnen en Bakker maakte met een fraaie knal haar tweede van de avond. Het bleef ook bij 0-4. In de blessuretijd miste Jansen namelijk een strafschop.

Volgende week sluit de regerend landskampioen de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen koploper PSV. Dan kan Ajax de achterstand op de Eindhovenaren verkleinen tot negen punten, voordat alle punten worden gehalveerd voor de kampioenspoule.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Foto: Twitter Ajax Vrouwen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)