Ajax heeft groep rond met komst Van den Abbeele en Ubachs

Trainer Benno Nihom heeft zijn selectie van de Ajax Vrouwen voor volgend seizoen rond. Met Nicky van den Abbeele en Marieke Ubachs komt het aantal versterkingen op negen dames. Daar tegenover staat het vertrek van zeven speelsters. Met deze groep hopen de Amsterdammers de landstitel te kunnen verdedigen en goed voor de dag te komen in de UEFA Women’s Champions League.

Ubachs is een oude bekende van Ajax. De 23-jarige keepster stond tussen 2012 en 2015 onder de lat in Amsterdam, verkaste daarna naar FC Twente en had afgelopen seizoen geen club. “Met de schorsing van Eli Sarasola voor zeven competitiewedstrijden waren we genoodzaakt een keeper aan te trekken die er gelijk staat. Ik ken de kwaliteiten van Marieke en met haar halen we wel een speelster in huis met Champions League-ervaring”, zegt Nihom op de website van Ajax. “Eli zal voor ons in de Champions League keepen en Marieke gaat met Lize Kop uitmaken wie in de Eredivisie gaat keepen.”

Met Van den Abbeele haalt de landskampioen een international in huis. De 23-jarige middenvelder, afkomstig van Anderlecht, komt momenteel met België in actie op het Europees Kampioenschap. Nihom: “Ik ken Nicky nog uit de tijd dat ze voor Brugge uitkwam en wij regelmatig tegen haar speelden. In onze selectie misten wij nog precies zo’n type: een allround verdediger die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan. Ze heeft, net als onze andere Belgische, Davina Philtjens, een winnaarsmentaliteit en het is wel grappig dat onze twee Belgen die karaktereigenschap meebrengen.”

Eerder werden Toni Payne (Duke University, Amerika), Linda Bakker (Telstar), Lindsey Keizerweerd (ADO Den Haag), Lize Kop, Kay-lee de Sanders (beiden CTO Amsterdam) en internationals Sisca Folkertsma (PSV) en Stefanie van der Gragt (Bayern München) vastgelegd. Zij moeten het gemis van Paulina Quaye (Telstar), Lauren Delleman (ADO Den Haag), Betsy Hassett (IJsland) en de gestopten Daphne Koster, Anouk Hoogendijk, Marlous Pieëte en Dominique Vugts opvangen. “Ik ben echt ontzettend blij met hoe deze transferzomer is verlopen”, vertelt Nihom. “We hebben de speelsters die zijn vertrokken goed kunnen opvangen.”

Foto boven: Marieke Ubachs | AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)