Ajax vrouwen kansloos voor titel na nederlaag tegen Standaard

In de BeNe League zijn de vrouwen van Ajax zo goed als kansloos voor de titel geworden na de thuisnederlaag tegen koploper Standaard Luik. Op Sportpark De Toekomst won de koploper met 0-1 door een doelpunt van Aline Zeler in de 84ste minuut.

Net als tegen FC Twente, drie weken geleden, verloren de Amsterdammers de tweede topper op rij. De achterstand op Standaard bedraagt nu zeven punten en ook FC Twente staat met nog zeven wedstrijden te gaan inmiddels vier punten voor.

Schermafbeelding 2014-03-22 om 12.56.10

De ploeg van Ed Engelkes trad aan zonder Claudia de Ridder. De spits is er minimaal zes weken uit wegens een knieblessure.  In de eerste helft moest Ajax het vooral hebben van schoten van afstand. Whitney Sharpe en Tessel Middag waren echter  niet succesvol. Luik was nog het gevaarlijkst met een schot van Audrey Demoustier die op de lat uiteen spatte.

Schermafbeelding 2014-03-22 om 12.56.45

Na rust waren de kansen een stuk groter. Claudia van den Heiligenberg en Middag deelden eerst wat speldenprikjes uit, maar daarna had Mandy Versteegt de openingstreffer op haar voet.  De aanvalster schoot echter tegen de keepster aan. Een inzet van Kelly Zeeman werd van de lijn gehaald. Standaard was eveneens gevaarlijk., maar doelvrouw Marieke Ubachs  stond goed te keepen en hield ondermeer Julie Biesmans van scoren af. Zes minuten voor tijd ging Ubachs echter in de fout.  De doelvrouw leek een corner eenvoudig te vangen, maar liet de bal los waardoor Zeler de 0-1 kon maken.

Schermafbeelding 2014-03-22 om 12.55.31

De Belgische koploper moest in de slotfase nog met tien man verder nadat Sanne Schoenmakers haar tweede gele kaart kreeg. Het kon er echter niet meer voor zorgden dat Ajax nog op gelijke hoogte kwam. Trainer Ed Engelkes zei tegen ajax.nl : “Natuurlijk is er de teleurstelling dat je de wedstrijd op zo’n manier verliest, maar we hebben laten zien dat we niet onderdoen voor Standard Luik. Ik heb op het veld teruggezien waarop we hebben getraind. Standard Luik kwam om niet te verliezen. Voor ons was het een alles-of-niets wedstrijd. Helaas werd het niets.”