Home / Algemeen / Ajax (vrouwen) klaar voor debuut in Champions League: “Dit blijft bijzonder”

Ajax (vrouwen) klaar voor debuut in Champions League: “Dit blijft bijzonder”

4 oktober staat al weken in menig agenda omcirkeld als ‘historische dag’. De Ajax Vrouwen maken hun debuut in het hoofdtoernooi UEFA Women’s Champions League, als het Italiaanse Brescia op bezoek komt. Trainer Benno Nihom schat de kansen op fifty-fifty. “De vorm van de dag zal cruciaal zijn.”

Of Ajax er klaar voor is? “Je wil niet weten hoe vaak ik die vraag al heb gekregen”, lacht Nihom. De oefenmeester is een druk bezet man in aanloop naar de historische Champions League-wedstrijd. “We hebben de tegenstander goed in beeld gebracht, drie dagen aan een plan kunnen werken en de speelsters hebben er veel vertrouwen in. Ik denk dat wij er wel klaar voor zijn.”

Hij weet ongeveer wat hem woensdagavond te wachten staat. Brescia, afgelopen seizoen tweede in de Italiaanse competitie, is ‘een echte Italiaanse ploeg’. “Dat merk je aan de type speelsters en beleving. Maar dat is het leuke van zulke wedstrijden, dat je tegenover andere voetbalculturen staat. Een echte Nederland-Italië wedstrijd.” Het wordt bovendien een historische avond. “Voor het eerst de Women’s Champions League in Amsterdam. Dat blijft bijzonder. Over twintig jaar zal het vrouwenvoetbal verder ontwikkeld zijn, zullen ook Nederlandse clubs verder zijn en dan blijft iedereen altijd denken aan de eerste keer.”

Ajax heeft zich in alle rust – de landskampioen was afgelopen weekend vrij – kunnen voorbereiden. “De hele week hebben we hier de focus kunnen leggen en geen zware belasting gehad. Dat is zeker een voordeel.” Al wil Nihom zijn ploeg voor de thuiswedstrijd niet in een favorietenrol duwen. “Het wordt zeker niet makkelijk. We moeten top zijn, willen wij een kans maken tegen Brescia. Uiteindelijk zal de vorm van de dag cruciaal zijn.”

De wedstrijd begint om 19:30 uur op Sportpark De Toekomst en wordt bovendien live uitgezonden op Ziggo. Volgende week is de return in Italië.

Foto: AjaxHeldinnen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)