Ajax Vrouwen laten in slotfase punten liggen in Alkmaar

De Ajax Vrouwen hebben het jubileum van de tweehonderdste wedstrijd in de clubhistorie niet kunnen opluisteren met een zege. Daar zag het er wel naar uit voor de ploeg van Benno Nihom, alleen werd in blessuretijd een 0-2 voorsprong verspeeld tegen VV Alkmaar: 2-2.

Op het complex van AFC’34 was Ajax de bovenliggende partij. De bezoekers hadden een overwicht, maar konden dit nog niet belonen omdat het telkens aan een scherpe eindpass ontbrak. Alkmaar kon alleen middels tegenaanvallen gevaar stichten. Daar ontsnapte Ajax een paar keer aan een tegentreffer.

Pas in de 71ste minuut lukte het de Amsterdammers om de voorsprong te pakken. Nadat Ellen Jansen twee grote kansen onbenut had gelaten – kopbal op de lat en een schot naast – was Marjolijn van den Bighelaar wel trefzeker. Toen Vanity Lewerissa twee minuten later de 0-2 op het scorebord bracht, leek de eerste uitzege van dit seizoen binnen.

Daar dacht Alkmaar anders over. In blessuretijd werkte Simone Kets na een scrimmage uit een hoekschop de aansluitingstreffer binnen. Ajax probeerde de 1-2 over de streep te trekken, totdat de scheidsrechter keepster Lize Kop bestrafte wegens tijdrekken en een vrije trap in het strafschopgebied toekende. Via een kluts slaagde Anna Knol erin de bal het laatste zetje te geven voor een verrassende gelijkmaker.

Het 2-2 gelijkspel kwam hard aan bij de Ajax Vrouwen, die de zege uit de handen zagen glippen. De regerend landskampioen blijft vierde staan. Ajax heeft evenveel punten als nummer drie ADO Den Haag (negentien), maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.