Ajax Vrouwen lopen na rust uit tegen ADO Den Haag

De Ajax Vrouwen hebben een ruime overwinning op ADO Den Haag geboekt. De ploeg van Ed Engelkes won op bezoek in Den Haag met 1-6. Breekpunt in de wedstrijd was een vroege rode kaart na vier minuten voor de thuisploeg. Na een 1-2 ruststand liepen de Amsterdammers in de tweede helft uit tot 1-6.

De wedstrijd was pas vier minuten oud toen ADO Den Haag-keepster Koorevaar met een rode kaart het veld moest verlaten door hands buiten het strafschopgebied. Met een vrouw meer kwamen de Amsterdammers al snel op voorsprong via Tessel Middag. Na een kwartier werd het echter gelijk door een ongelukkig eigen doelpunt van Desiree van Lunteren. Op slag van rust wist Ajax door een doelpunt van Chantal de Ridder met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in te gaan.

Na een tegenvallende eerste helft wist Ajax na rust wel uit te lopen. Door doelpunten van Loïs Oudemast, Anouk Hoogendijk, Kelly Zeeman en de tweede van De Ridder werd de eindstand van 1-6 bereikt. Tevens was het de officiële terugkeer van Daphne Koster. De verdediger was er een paar maanden uit vanwege zwangerschap en mocht ruim tien minuten voor tijd invallen.

Doordat ook FC Twente wist te winnen (4-0 tegen PSV/FC Eindhoven) blijft de voorsprong van de Amsterdammers vijf punten. Omdat FC Twente twee wedstrijden tegoed heeft, heeft Ajax het niet in eigen hand in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Zaterdag krijgt de ploeg van Ed Engelkes middenmoter Lierse SK op bezoek.

Foto boven: Ajax Heldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)