Home / Algemeen / Ajax Vrouwen nemen koppositie over van PSV

Ajax Vrouwen nemen koppositie over van PSV

De Ajax Vrouwen mogen zich minstens drie weken koploper van de kampioenspoule noemen. De ploeg van Benno Nihom stootte in een rechtstreeks duel lijstaanvoerder PSV van de troon.

Voor de tweede keer deze maand deelden de Amsterdammers PSV een gevoelige tik uit. Door een 2-0 zege op de slotdag van de reguliere competitie werd de achterstand verkleind en nu is Ajax de concurrent, dankzij de zesde zege op rij, zelfs voorbij gestreefd. Daarbij moet wel gezegd worden dat de regerend landskampioen een wedstrijd minder heeft gespeeld, met een voorsprong van twee punten op PSV en eentje meer dan FC Twente.

Op het eigen De Toekomst zag Ajax dat de bezoekers de betere kanssn. Zo schoot Janou Levels een metertje over het doel. Het grootste gevaar in de eerste helft kwam echter van de thuisploeg. Een voorzet van Soraya Verhoeve belandde op de lat en in de rebound ontsnapte PSV aan een tegentreffer.

Twintig minuten voor tijd stond Verhoeve aan de basis van de enige treffer van de avond. Haar vrije trap werd verlengd door Ellen Jansen, waarna Line Roddik Hansen de bal achter keepster Eli Sarasola (ex-Ajax) kon werken: 1-0. Dat was de tweede competitietreffer van de Deense international, nadat ze vorige week tegen PEC Zwolle (4-0) haar eerste maakte. Deze kleine marge kon Ajax vervolgens over de streep trekken. Daardoor hield keepster Lize Kop voor de zevende keer op rij de nul.

“Ik was waarschijnlijk de enige”, zei Nihom tegenover Ajax TV op de vraag wie anderhalve maand geleden nog iets voor de kampioenskansen voor de Amsterdammers gaf. “Ik weet hoe goed de ploeg is en wat erin zit. Ik ben ongelooflijk trots op ze.”

Archieffoto: AjaxHeldinnen

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)