Ajax Vrouwen onderuit (1-2) tegen Everton Vrouwen

Afgelopen zaterdag namen de Ajax Vrouwen het in een vriendschappelijk duel op tegen de Everton Vrouwen. De wedstrijd werd gespeeld in het Olympisch stadion, in het kader van de eerste editie van de NextGen Women’s Series.  Ajax begon de wedstrijd in de sterkste opstelling. Bij Everton staan oud-Ajacieden Inessa Kaagman en Kika van Es onder contract. Kaagman begon op de bank, terwijl Van Es vanaf de tribune toekeek. Zij is recent aan haar knie geopereerd en daarvan herstellende.

Direct aan het begin van de wedstrijd kreeg spits Ellen Jansen twee grote kansen. De eerste keer schoot ze bal na een stuit recht op de Engelse keepster. Vervolgens konden de Everton de bal niet goed uitverdedigen, waarna de bal weer bij Jansen kwam. Ook dit schot was een makkelijke prooi voor de keepster.

Na een kwartier spelen, waarin Ajax het voortouw neemt, komt de bal tegen de hand van een Everton-verdedigster komt. De scheids fluit resoluut voor een strafschop. Aanvoerster Marjolijn van den Bighelaar schiet de strafschop gemakkelijk binnen.

Na ongeveer een half uur spelen wisselt trainer Danny Schenkel de twee spelende internationals. Liza van der Most en Jansen verlaten het veld, daarvoor komen Samantha van Diemen en Linda Bakker. De rest van de eerste helft is het spel voor Ajax, echter volgen er geen noemenswaardige kansen.

De speelster van Everton starten de tweede helft goed. Binnen enkele minuten wordt er al een penalty verdiend. Ook een speelster van de Ajax Vrouwen heeft hands gemaakt. Hannah Cain scoort vervolgens de strafschop. Ook daarna zijn de vrouwen uit Liverpool dichtbij een goal. Zo wordt er de lat geraakt uit een corner, belandt een schot van een meter of 25 op de binnenkant van de paal.  Kort daarna is het wel raak. Megan Finnigan kopt de bal achter de ingevallen doelvrouw Lize Kop. Keepster Kop ging bij de goal ook onder de bal door.

Het slot offensief mocht voor de Ajax Vrouwen niet meer baten, de wedstrijd ging met 1-2 verloren. Volgende week zondag wacht de eerste competitiewedstrijd. In Alkmaar neemt de ploeg van Schenkel het op tegen VV Alkmaar.

Foto’s: Ton van Eenennaam, zie hier meer foto’s van Ton.