Ajax vrouwen op weg naar de top na zege op PSV

De vrouwen van Ajax hebben na de midweekse zege op FC Twente ook PSV verslagen. Op Sportpark de Toekomst wed het 2-0 voor de ploeg van Ed Engelkes. Een eigen doelpunt en Claudia van den Heiligenberg stelde na rust de zege veilig.

In de eerste helft viel er voor de toeschouwers weinig te genieten.  Het grootste gevaar kwam via de linkerkant van Hogewoning en Van den Heiligenberg. Kelly Zeeman was echter het dichtst bij een treffer maar haar schot ging via een Eindhovens been net naast.

Na rust werd dat door de Amsterdammers ruimschoots gecompenseerd. Versteegt was na vijf minuten al dichtbij  een treffer maar doelvrouw Christ redde. De verdiende treffer viel uiteindelijk pas twintig minuten voor tijd. Een voorzet van Versteegt werd door Mirte Roelvink over har eigen keepster gekopt (1-0).

Foto Hans van Dijk: Mandy Versteegt wordt hier nog gestopt door doelvrouw Christ

Twee minuten voor tijd viel de beslissende tweede treffer. Claudia van den Heiligenberg, uitgeroepen tot speelster van de maand oktober in de BeNe League, schoor een voorzet van invalster Chantal de Ridder binnen.

Trainer Ed Engelkes tegen Ajax TV: “ Er is veel gebeurd na de teleurstellende wedstrijd tegen FC Utrecht (0-0, red). Nu stond er echt een team en dat wilde winnen en dat heeft gevochten in de slotfase. Vorig seizoen ging dat nog wel eens mis maar nu pakken we de winst.”

Foto Hans van Dijk: Eshly Bakker was dichtbij een treffer mar scoorde niet

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de BeNe League.