Ajax vrouwen opnieuw met klein verschil te sterk voor FC Twente

De ongeslagen reeks van de Ajax vrouwen duurt voort. Net als aan het begin van het seizoen was de ploeg van Ed Engelkes met klein verschil te sterk voor rivaal en achtervolger FC Twente. Een doelpunt van Marjolein van den Bighelaar bleek voldoende om voor de zestiende wedstrijd op rij ongeslagen te blijven: 1-0.

Op eigen veld begon Ajax meteen daadkrachtig met een aantal gevaarlijke aanvallen in de openingsfase. Een schot van Van den Bighelaar had te weinig kracht en een inzet van Chantal de Ridder, op aangeven van Inessa Kaagman, werd gepakt door Twente-sluitpost Jade Adan. De thuisploeg had het betere van het spel en ook de beste kansen. Nadat Desiree van Lunteren, Van den Bighelaar en Davina Philtjens faalden in de afronding, leek de brilstand ook de rust te halen. Totdat Inessa Kaagman een paar seconden voor het rustsignaal Van den Bighelaar op het doel afstuurde. Nu maakte de clubtopscorer geen fout: 1-0.

In de tweede helft liet FC Twente zich meer zien. Met name bij hoekschoppen had Ajax het even lastig, maar wist keepster Eli Sarasola haar doel schoon te houden. De enige keer dat zij mis greep, werd ze op de doellijn geholpen door Kaagman, die een kopbal van Ellen Jansen net op tijd wegwerkte. Zeven minuten voor tijd ontsnapte Ajax ook toen Renate Jansen in kansrijke positie over kopte.

De krappe 1-0 – na Heerenveen-uit de tweede op rij – bleef op het scorebord staan, waarmee Ajax verder afstand nam van FC Twente. De Amsterdammers, die al zijn geplaatst voor de play-offs, zijn meteen bezig met een voorsprong voor die strijd om de landstitel. Wanneer de competitie wordt gesplitst, worden de punten gehalveerd. Nu heeft de ploeg van scheidend trainer Ed Engelkes er negen meer dan ADO Den Haag en elf punten voorsprong op regerend landskampioen FC Twente.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie vrouwen.