Ajax Vrouwen passeren FC Twente door zege in klassieker

De Ajax Vrouwen hebben goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De ploeg van Benno Nihom versloeg concurrent FC Twente met 2-0 door doelpunten van Vanity Lewerissa en Marjolijn van den Bighelaar.

In zijn voorbeschouwing noemde Nihom het treffen met FC Twente ‘de klassieker van het vrouwenvoetbal’, gekeken naar de afgelopen jaren waarin de twee clubs de dienst uitmaakten in de Eredivisie. Die klassieker ging vrijdagavond lange tijd gelijk op. De bezoekers konden Ajax-keepster Lize Kop nauwelijks uittesten, terwijl het eerste serieuze gevaar van de Amsterdammers pas vlak voor rust was. Een schot van Ellen Jansen werd goed gekeerd door doelvrouw Nicky Evrard.

Na de rust was Ajax een stuk gevaarlijker. Vanity Lewerissa trof al snel de paal en was na ruim een uur spelen trefzeker. Een hoekschop van Kika van Es kwam terecht voor de voeten van de aanvalster, die van dichtbij raak schoot. Vijf minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Uit een vrije trap van Lisa Doorn tikte Marjolijn van den Bighelaar de 2-0 binnen. Deze marge werd vervolgens volwassen over de streep getrokken.

Door de zege is Ajax opgeklommen naar de tweede plek, één punt achter koploper PSV. Volgende week kan de koppositie worden overgenomen bij winst op PEC Zwolle.

Archieffoto: Jos Spitteler | Vanity Lewerissa

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)