Ajax Vrouwen raken door nederlaag tegen FC Twente verder achterop

De Ajax Vrouwen zitten momenteel in een neerwaartse spiraal waar ze vooralsnog niet uitkomen. De ploeg van Benno Nihom ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen FC Twente en zakte daardoor zelfs naar de vijfde plek in de Eredivisie.

Met tien punten minder dan koploper PSV kan Ajax de punten heel goed gebruiken om niet verder achterop te raken. Waar de Amsterdammers de afgelopen jaren vaak te sterk waren voor FC Twente, was dat nu niet het geval. In de eerste helft waren de betere kansen voor de bezoekers. Keepster Lize Kop pakte een schot van Joëlle Smits en zag Sisca Folkertsma (vorig seizoen Ajax) naast schieten. Vlak voor rust werd Kop alsnog gepasseerd door Smits, die de sluitpost met een stiftje kansloos liet: 0-1.

Ajax moest na de pauze in de achtervolging en kreeg ook een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Een schot van Ellen Jansen werd gekeerd, een vrije trap van Kika van Es verdween over het doel en Vanity Lewerissa zag haar inzet door keepster Nicky Evrard gepakt worden. Het duurde tot de 85ste minuut voordat de 1-1 viel. In een druk strafschopgebied kopte Lewerissa raak.

Toch lukte het de Amsterdammers niet om een punt over te houden aan het duel. Door een snelle tegenaanval van FC Twente kon Smits alleen op Kop af, omspeelde de keepster en schoof de 1-2 binnen. Het bleek de winnende treffer en ook de eerste thuisnederlaag voor Ajax dit seizoen in de competitie.

De regerend landskampioen werd op de ranglijst gepasseerd door VV Alkmaar en staat nu vijfde, op dertien punten van PSV. Er staan voor Ajax nog zes wedstrijden op het programma voordat de punten worden gehalveerd voor de start van de play-offs. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Archieffoto: Jos Spitteler