Home / Algemeen / Ajax Vrouwen rekenen na rust af met PEC Zwolle

Ajax Vrouwen rekenen na rust af met PEC Zwolle

De vrouwen van Ajax hebben vrijdagavond zonder veel problemen in de BeNe League weten te winnen van PEC Zwolle (3-1). De ploeg van Ed Engelkes rekende na rust af met de laagvlieger, mede door een gouden wissel van Loïs Oudemast. De aanvalster had meteen na haar invalbeurt met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel in de overwinning.

17-10-2014-Ajaxvrouwen-PEC-Zwolle-IMG_5306

De Ajax Vrouwen begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na twintig minuten aan de leiding via Lauren Delleman. De verdedigster kopte raak uit een hoekschop van Tessel Middag. Ajax verzuimde verder afstand te nemen van de gasten en kreeg vlak na rust ongelukkig de gelijkmaker tegen. Een bal van keepster Marieke Ubachs belandde in de voeten van Joyce Mijnheer, die hier optimaal gebruik van maakte (1-1).

17-10-2014-Ajaxvrouwen-PEC-Zwolle-IMG_5395

Toch wist de thuisploeg de wedstrijd weer in handen te nemen. Na ruim een uur spelen verving Loïs Oudemast aanvalster Marlous Pieëte. Een gouden wissel voor de Amsterdammers, want een minuut later zorgde Oudemast voor de 2-1 voorsprong. Twee minuten later was de invalster de aangever op Claudia van den Heiligenberg, die met een afstandsschot de eindstand op 3-1 bepaalde.

17-10-2014-Ajaxvrouwen-PEC-Zwolle-IMG_5545

Na acht wedstrijden deelt Ajax de eerste plaats met Standard Luik. De Belgen verloren vrijdag op bezoek bij AA Gent (1-0), maar hebben nog een wedstrijd tegoed. Datzelfde geldt voor FC Twente, dat twee punten achter de Amsterdammers staat. Op 7 november hervat Ajax de competitie in België tegen Club Brugge.

Foto’s Ajaxheldinnen.nl

Send this to a friend