Ajax Vrouwen schrijven geschiedenis met zege op Sparta Praag

Voor het eerst in de clubgeschiedenis hebben de Ajax Vrouwen de laatste zestien van de UEFA Women’s Champions League bereikt. De ploeg van Benno Nihom knikkerde Sparta Praag in de eerste ronde eruit. Tijdens de return was Vanity Lewerissa het goudhaantje met twee treffers: 1-2.

Door de 2-0 overwinning in Amsterdam, twee weken geleden, zat de regerend landskampioen in een zetel voor het bezoekje aan de Tsjechische hoofdstad Praag. De thuisploeg moest aanvallen om de spanning terug te brengen en deed dit ook. Na een klein halfuur spelen kwam Sparta Praag aan de leiding. Lucie Martinkova zet Christina Burkenroad voor het doel en haar inzet belandde via keepster Lize Kop en de paal in het net: 1-0.

Vrij snel na rust sloegen de bezoekers keihard toe. In de vijftigste minuut rondde Lewerissa een steekbal van Ellen Jansen koelbloedig af, nog geen minuut later maakte de aanvalster haar tweede door net iets sneller te reageren dan keepster Ivana Pizlova: 1-2. Kelly Zeeman had negen minuten voor tijd de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, alleen miste zijn vanaf elf meter.

Door de 1-2 overwinning hoort Ajax nu bij de laatste zestien in de Champions League. Vorig seizoen was de eerste ronde nog het eindstation van de Amsterdammers. De loting voor de achtste finales is maandagmiddag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)