Ajax Vrouwen sluit competitie af met late zege

Ajax Vrouwen is als derde geëindigd in de BeNe League. De laatste competitiewedstrijd, op bezoek bij Telstar, werd vrijdag met 0-1 gewonnen door een laat doelpunt van Marlous Pieëte. Omdat Ajax de laatste speelronde vrij is, kan de focus nu op de bekerfinale op 13 mei tegen kersverse landskampioen FC Twente.

In geen hoogstaande wedstrijd konden beide ploegen niet veel mogelijkheden creëren. De gasten kregen in de eerste elftal één grote kans via Marjolijn van den Bighelaar, maar de aanvalster schoot voor open doel naast. Ook na rust waren de kansen schaars. Ajax profiteerde bijna nog van een fout achterin de verdediging bij Telstar. Keepster Barbara Lorsheyd moest reddend optreden, schoot hard tegen Marlous Pieëte aan, alleen ging de bal rakelings naast.

Telstar - Ajax

Telstar kwam in de hele wedstrijd slechts een beperkt aantal keer in de buurt van het doel van de Amsterdammers. Zo ging bijvoorbeeld een vrije trap van Stefanie van der Gracht net naast het doel van Marieke Ubachs. De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, totdat Pieëte daar in de slotminuut verandering in bracht. De aanvalster tekende voor de 0-1 en maakte het laatste doelpunt van Ajax dit seizoen in de BeNe League.

Ajax is nu uitgespeeld en eindigt op een derde plek in de competitie. Alleen via de beker kan de ploeg van trainer Ed Engelkes nog een prijs pakken dit seizoen. De regerend bekerhouder treft op 13 mei in Den Haag landskampioen FC Twente.

Foto: Ajax Heldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)