Ajax Vrouwen sluiten competitie af met cruciale zege op PSV

De Ajax Vrouwen zijn weer helemaal terug in de titelrace. De ploeg van Benno Nihom versloeg koploper PSV op de slotdag van de reguliere competitie met 2-0. Omdat de punten voor de kampioenspoule worden gehalveerd, is ook de achterstand op de Eindhovenaren verkleind tot vier punten.

Voor Ajax stond er wat druk op het duel, want bij een nederlaag tegen de concurrent zou een nieuwe titelprolongatie ver weg zijn. De thuisploeg nam op De Toekomst het initiatief. Nadat PSV-keepster Eli Sarasola (ex-Ajax) een schot van Soraya Verhoeve pakte, slaagde Eshly Bakker erin de score te openen. Zij veranderde een inzet van Ellen Jansen van richting: 1-0. PSV probeerde zich te herstellen en was ook dicht bij een gelijkmaker. De paal stond een treffer van Katja Snoeijs in de weg.

Ook in de tweede helft troffen de bezoekers het houtwerk. Nu raakte Berglind Thorvaldsdóttir de lat. Even later deed Ajax-verdedigster Lucie Akkerman dit ook. Na ruim een uur spelen viel de tweede Amsterdamse treffer alsnog. Vanity Lewerissa liet haar directe tegenstander haar hielen zien en stelde Jansen in staat de 2-0 eindstand op het scorebord te brengen.

Voor Ajax was dit een belangrijke zege, want de spanning is nu weer terug in de top van de ranglijst. De beste vijf ploegen gaan vanaf volgende week verder in de kampioenspoule. De tweevoudig landskampioen begint hier als nummer drie aan, met een achterstand van twee punten op FC Twente en vier minder dan koploper PSV.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de Eredivisie vrouwen.

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)