Ajax Vrouwen door spectaculaire zege op Telstar ongeslagen de winterstop in

Op tweederde van de Eredivisie vrouwen is Ajax nog altijd ongeslagen. De ploeg van Ed Engelkes bleef ook in de Noord-Hollandse derby bij Telstar overeind. Door een spectaculaire 3-6 overwinning gaan de Amsterdammers als winterkampioen de jaarwisseling in, met acht punten voorsprong op achtervolger FC Twente.

In Velsen keek Ajax na zeven minuten verrassend tegen een 1-0 achterstand aan. Ondanks een goede start van de gasten, schoot Linda Bakker na een goed uitgespeelde aanval de 1-0 binnen. Tien minuten later viel de verdiende gelijkmaker. Bij een hoekschop van Marjolijn van den Bighelaar kwam Merel van Dongen goed voor haar tegenstander om raak te koppen: 1-1.

Toch liet Ajax zich opnieuw verrassen door de thuisploeg. Uit een counter bracht Katja Snoeijs Telstar weer aan de leiding. Vijf minuten voor rust zorgde Kelly Zeeman ervoor dat de Amsterdammers alsnog met een gelijke stand de kleedkamers op konden zoeken: 2-2.

Na een klein uur spelen kwam Ajax uiteindelijk aan de leiding. Van Dongen kon onbedreigd aanleggen en met een listig schot maakte de verdediger de 2-3. Met een kerstcadeautje van Eli Sarasola, die de bal ongelukkig inleverde bij Linda Bakker, kwam Telstar in de zeventigste minuut nog langszij: 3-3.

In het slot van de wedstrijd nam Ajax afstand. Een kwartier voor tijd tikte invalster Lucienne Reichardt, die in de eerste helft de geblesseerde Anouk Hoogendijk moest vervangen, de 3-4 binnen. Daarna was het gedaan met Telstar. De gasten liepen verder uit en door twee treffers van Chantal de Ridder werd de eindstand bepaald op 3-6.

De doelpuntrijke overwinning betekende de twaalfde zege van dit seizoen. De andere twee wedstrijden (tegen FC Twente en ADO Den Haag) werden gelijk gespeeld, waardoor de ploeg van Ed Engelkes nog altijd ongeslagen is. Begin februari wordt de competitie weer hervat. Dan speelt Ajax nog één keer tegen elke tegenstander, waarna de competitie gesplitst zal worden en de beste vier teams gaan strijden om de landstitel.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie vrouwen.