Ajax Vrouwen starten met overtuigende zege op PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie vrouwen. Met een 3-1 zege op PEC Zwolle beleefde de regerend landskampioen een prima generale voor de heenwedstrijd in de Women’s Champions League tegen Sparta Praag (woensdag). Nieuwkomer Ellen Jansen was twee keer trefzeker.

“Vooral het eerste uur was heel goed. Heel veel dynamiek, veel variatie, goede aanvallen, weinig weggegeven, mooie goals. Het klinkt bijna als Ajax, hè”, glimlachte Nihom na afloop voor de camera van Ajax TV. De Amsterdammers hadden op eigen veld slechts vijfenveertig minuten nodig om het verschil te maken tegen de bezoekers uit Zwolle.

Ellen Jansen, de nieuwe spits van Ajax (overgekomen van concurrent FC Twente), liet na zeventien minuten al zien een neusje voor het doel te hebben. Zij stond bij de tweede paal helemaal vrij om een voorzet van Liza van der Most binnen te koppen: 1-0. Amper een kwartier later was Jansen opnieuw trefzeker. Nadat zij door Oranje-international Kika van Es de diepte werd ingestuurd, was het voor haar een koud kunstje om de keepster te omspelen voor de 2-0.

Vrijwel uit het niets deed PEC Zwolle met een zondagsschot op vrijdagavond van Maud Asbroek iets terug. Nog voor de rust bracht Marjolijn van den Bighelaar het verschil weer terug naar twee: 3-1. Die kwam in de tweede helft niet meer in gevaar.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie vrouwen.

Archieffoto: AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)